TESTING MY "NEWBABY" | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, November 19, 2012

TESTING MY "NEWBABY"

dah lama saya mengidamkan gambar yg best ...sebelum ni dok post gambar dr bb camera ja..paham2 ja la kualiti mcm mana lepas tu saye suarakan hasrat kat asben nk beli camera best..ala2 DSLR la konon2 nya hehe

tapi asben kurang setuuju sbb camera lumix yg lama tu dah ada ..tapi sy tak puas hati dgn kualiti gambar kat tempat gelap/kurang cahaya.. dengan aiman nk konvo sure dlm auditorium tu lampu ala2 nk tido tu...tapi dah asben tak brp support sy tak beli hhuhuuhuu..

lepas aiman grad ...tengok2 gambar yg sgt mengecewakan sampai saya tak uplod kat sini pon cerita dia huhuhu kesiaaannn..

terus saya research kamera yg compact tp kualilti DSLR .. setelah membaca review merata2..2 hari dok studi kamera saja..saya decide mirrorless camera ..compact tp leh tukar2 lens lah..nama model SONY NEX 5N ..bukan latest model..sbb skrg dah kuar yg 5R ,NEX6L etc..tak sanggup nak spend 3k lebih utk benda tu ..so amik la yg pertengahan ja..

tak sempat nk try byk2 shot lagik..nak godek ja budak dua org ni sebok nak pegang jugak..so tunggu tenang2 sket :)
ni saja try auto mode ja hihihi ..belum pandai manual setting lagik
DSC00044 DSC00039 best...nampak bulu2 muka aisya tu ehehe..bulu mata sebijik2 nampak terang DSC00029 ni test amik gambar dlm kurang cahaya ...lampu porch tak bukak just lampu pagar rumah jiran jer..kira ok la berbanding kamera kamu yg dulu uhuhuu DSC00031 ni test dlm rumah tutup lampu semua tinggal lampu tepi tu jer la.. nak kena belajar lagik ni..masih baru berkenalan ngn SLR camera :) DSC00011 **update first shot ...masa test kat kedai aritu.. .mereka yg meneman tawaf kedai

4 comments:

Puteri Satu said...

RAJIN2 UPDATE blog naa.... hik hik...

Na.. Aiman sekolah mana next year?

ana-kirana said...

hahah kak kite tgk camna tahap rajin meningkat ke tak :)

aiman sekolah kbg sban2 ..dekat umah ja kak

| SUE | said...

cantik la gambo

ana-kirana said...

tq sue .. :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin