WATERWORLD @i-City II | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, November 30, 2012

WATERWORLD @i-City II

ok sambungan cerita waterworld...haihhhh saja buat 2 part..kerap sket update kan haha
  kitorang tiba depan entrance waterworld lbh krg 9.15 pagi gitu..terus pegi kaunter redeem tiket..
kite akan dpt wristband kuning dan merah ..yg kuning tu utk beli2 mkn kat dalam jugak..boleh topup cash kat kaunter dalam kalau tak cukup ..

kat sini locker tak payah guna coin tu.. guna wristband merah  tu scan lah berapa kali nak bukak tutup brp kali  pon locker tu..sewa RM15 + rm5 deposit ..
DSC00102
harga tiket waterpark ..ada jugak offer rm50 utk pakej waterpark+snowalk..rasanya smpai dec ni offer ..


DSC00107
ni kids area ...lbh krg kat tiara beach resort jugak..cuma ni baru la kan..semua fresh lagi ...slide pon melingkar2 jugak la ...
budak2 ni tak sabar dah nak main air..tak sempat nk round2 amik gambar pon..
pastu gambar2 ni pon saya main snap kalut2 ja...

mula2 kami pegi main river adventure..ala dok dlm pelampung ja susuri sungai :) leh la rileks ..main lumba2 sapa menang .. DSC00122
ni slides utk dewasa ..kanak2 mesti lebih 120cm..so aisya tak dpt main lah...mama pon takut jugak..main sekali ja..tu pon yg oren biasa tu jer heheh tak berani
yg best kat sini pelambung tak payah sewa!..tak yah nak
usung sana sini pelampung tu..cuma takut time rramai org kena la Q  tunggu gilian pelampung ...masa kami sampai semua tersusun elok lagik ..tak yah Q terus main ja

kalau nk urut badan boleh la try giant jacuzzi ni ..mmg best lah..asben tak nak keluar gi mana2 nk lepak kat sini ja...

DSC00112
lepas layan jakuzi main ombak pulak...kuat jugak la ombaknya..sampai aiman terlambung huhhuu.sian dia dah kurus..kena tolak ngn ombak +pelampung..panik kejap mama DSC00114
haha ni saya main2 setting camera..tgk2 jadi camni gambar..belasah ja
DSC00113
2 slide yg tepi tu pon saya tak naik hehehe aiman ngn bapak ja menerai..penakut betul la saya ni..dah tua kot

DSC00116 gmabar mama tak leh letak..shekshii sket :p DSC00121 kawasan dlm  ni tak la besar sgt...boleh cover semua area

DSC00120
ni la tarikan utama kat sini..tornado ride..kami tgk ja org naik ..heheh takut cheq....dgr org menjerit pon seriau ..

itu jer la serba sedikit yg dpt diambil gambar..dah cover semua dlm ni..sbb kecik jer kan..so kami ulang main sungai tu lagik hehe

DSC00125 dah dkt kul 1 lbh krg..org pon ramai ..cuaca dah panas terik..kami pon dh ready nak pegi main salji pulak..ni Q  nak refund balance yg ada...

DSC00130
nak gi main salji pulak!

secara keseluruhan nya..kami enjoy :) ..kalau nak besar dan lebih extreme kena pegi sunway lagoon..ni kira biasa2 ja la utk bersukaria ngn anak2..lbh krg waterpark dkt TBR jugak..cuma ni ada lebih sket kat slides dan jakuzi..

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin