BALUNG AYAM DIA KATA!! | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, August 22, 2011

BALUNG AYAM DIA KATA!!

Sabtu baru ni gi cari bahan2 nak pakai raya ..konon2 final shopping lah..tapi rasanya belum final.
Kami kalau shopping sekeluarga..sap sap soii ja..siap!mcm beli kain nak buat baju aritu ..parking kete..masuk pegi section kain buat baju kurung laki..pilih2 color..bayar!tak sampai sejam…tu pon suara aku berkumandang jugak dlm casamoda tu….

Pastu baju2 raya anak aku yg beli time rehat waktu keja..aman..beli awal2 sebelum posa lagik..
Sabtu baru ni misi nak mencari baju kurung aisya lah ngn kasut derang …pastu aksesori tudung aku ..

Niat asal nak pegi bazar kat senawang..atau pon kat giant sebelah bazar tu jer..dah pegi senawang..hujan..nasib baik gak la..aku dgr kat radio harini penuh sesak org kat bazar tu ..

Dah hujan.kami patah balik pegi jusco …masuk2..ada pameran kraf Malaysia…sambar baju batik kat bapak ..

pastu cari baju kurung aisya ….ukur2 sekejap..bayar!haha terkeluar tema aisya sorang2..yg color nak sama..tak da saiz pulak..ni cari kat ground floor ja..pastu naik atas nak cari kasut..keluar balik tak jadik..tgk ramai dok Q pastu ramai kat section budak2 ..makanya aku serabut dan ajak balik hehe

Balik2 tu aku try la..kerongsang labuh yg aku beli tu…beli kat pameran kraf tu ler..tanya harga utk rantai 3 ketui tu…yg corak tradisional tu..rm250!huhuhu amik brooch seketui ja la..

“bang..bang..cantik tak? "sambil dongak2 nak tunjuk kerongsang labuh kat dagu tu ..
“cantik …dah mcm balung ayam dah tu “
adoiiiii!!!! Tolong la bg istilah lain..pastu aku naik atas try lagik skali..ada betui gak dia ckp tu
pastu sekarang aku dok pikir nak pakai ke tak raya ni..huhuhuuuhuh
DSC07013

3 comments:

fiza said...

huhu betul juga ana...kita ader gak beli tgk org pakai nmpk cantik...bila sendiri pki mcm pelik lak...:P

ana-kirana said...

fiza..tu laaa...rasa berayun2 jer kat dagu ni huhuhhuhu

| SUE | said...

hahahahhaa...tgk cantik je...tapi kita tk konpiden nak pakai....kalau pakai kebaya, cantik juga letak as cover butang baju....

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin