TAK HUJAN TAPI BANJIR ...uhuk! | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, August 4, 2011

TAK HUJAN TAPI BANJIR ...uhuk!

alkisahnya .....
sebelum tido ..aku masak nasi siap2 utks sahur...pastu biasanya aku basuh beras ngn air kat filter  tu ..agaknya semalam terlupa nak tutup kepala paip...terus naik tido ..

bangun2 pagi ni..dengar bunyi air...eh bunyi air mana pulak..aisya bukak air tandas ke smlm...dok pikir jenuh la bil bulan ni..dari smlm smpai pagi air dok jalan mcm tu jaa..

bukak2 lampu.....maaaaaaaaaaaakkk!!huhu banjir dah dapur kuuuuu...getah kat filter tu tercabut...tekanan air kuat kan waktu malam org tido ...ngn sebok nak panaskan lauk..harung dulu ler lantai basah2 tu..atas kabinet dapur abih dah semua..pastu yg lebih meyayat hati...drawer2 pon masuk air..bertakung!!rosak la kabinet kuuuu huhuhuuhuhu

mula tu igt nak EL pagi ni nak kemas dapur banjir tu..tapi tak jadik lah...sayang lak cuti....buang2 air dulu ..bukak kipas bagi kering semua..balik petang nnt kelam kabut laaa nak kemas dapur balik..huhuhu letih!semuanya kerana kecuaian ku ..

7 comments:

Diyanazman said...

perghh aku paham la perasaan stress tu.. sian ko.. takpe balik cuci slow2 eh... yg penting laci tu kena kering kalau tak macam boleh jd kembang kan?

| SUE | said...

Adoiii kena camni yg tak larat tu.. kita plak contohnya nak masak cepat, kang mesti tetibe garam tumpah lah, serbuk kari tumpahlah...hahaha tu yg husben pesan toksah wat keje gopoh²...kalau dah lambat tu sudah.

Time² ni kena sabar lebih...selamat mengemas ptg nanti :D

ana-kirana said...

diyana,
tu la tu...takut kembang jer laci tu ..sia2 nak tukar kabinet baru pulak

sue,
huhuhuhuu sib baik la bangun sahur..kalau tak ntah2 dah banjir satu umah

Em's Family said...

waaaa... kalau mira dah bad mood dah tu.. hahaha

S-N-B said...

Jemput join contest untuk cloth diapers di http://nurbaiya.blogspot.com/2011/08/aku-buat-giveaway-nihmai-la-join-ramai.html

fiza said...

huhuhu...sama lah kite kecuaian sendiri sabar jer la...kite hr tu lg lak...sangkakan api nasik dah tutup rupa2nya angin dok tiup...bangun pagi bau gas satu rumah...mujur tak terbakar

ana-kirana said...

mira,
huhuuh tak badmood sbb salah sdiri hehehe ..cuai

fiza,
makkk aiii..bahayanya fiza..sib baik tak da percikan api2 dari mana2....mintak simpang la..

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin