sebelum beli peti ais/aircond ...baca ni ENERGY EFICIENT REBATES .. | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, September 9, 2011

sebelum beli peti ais/aircond ...baca ni ENERGY EFICIENT REBATES ..

sebelum ni aku tak paham masa asben forward link ni  http://www.saveenergy.gov.my ..dah masa tu website down tak leh masuk..langsung malas nak amik tau...

pastu harini dapat artikel dari 1million dollar blog ..rasa nak share benda ni ..sbb ada kawan baru dapat kunci rumah..mungkin dia nak beli aircond peti ais barru kan...so..kepada sesapa yg nak beli peti ais dan aircond..pilih yg ada logo Energy Eficient ..nnt boleh claim rebate rm200 utk peti ais...acond rm100 ..nak baca detail syarat2 leh baca kat web saveenergy  dan juga blog 1 million dollar

aku copy sket dr blog milliondollar tu

"As highlighted earlier regarding SAVE programme, consumers will be able to redeem up to RM200 for newly purchase five-star energy efficient Appliance.



For the time being, end user can redeem rebate for refrigerator & air conditional. For business rebate is available for newly purchase chillers.
To obtain the rebate vouchers, you can visit the nearest TNB/SESCO/ SESB Service Centres.







There are currently 12 brands participating in the rebate program. The brands are Acson, Electrolux, Fujitsu, Haier, Hitachi, LG, Mitsubishi, Panasonic, Samsung, Sharp, Toshiba & York.






This program is spearheaded by the Ministry of Energy, Green Technology and Water (KeTTHA).

The rebate program started on July 7, 2011 and will end until all rebates are taken at the end of 2011. Rebates will be awarded on a first-come, first-served basis to qualified domestic consumers."

2 comments:

Naza said...

Ada baca dlm forum lowyat. Tp mcm product rege mahal2 je yg dpt rebate.

bie said...

xjugaklah naza...baru raya ari tu bli peti es panasonic kat kg...rege 1259..dpt rebet 200...tolak diskaun ahli senheng lg 20...so total 1039...peti ais yg besar skit dr yg ni 1699 tu plk xdpt rebet...selected item je..rs ada dlm list xpun g je senheng...dia dh letak yg mn item ada leh dpt rebet...bwk siap2 bil letrik

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin