Wednesday, July 22, 2009

RUMAH CONTOH SETENGAH JUTA

tudiaaa tajuk hahah..kelasss nak gak ada perkataan juta tu
ni aktiviti hujung minggu kami...plan asal nya nak gi kedai survey quotation wardrobe etc.pulun la amik gambar ukur sana sini...last2 terlupa bawak katalog nak tengok alamat kedai2..hahahah
melencong la ke lain

asben ajak gi ikea..tapi aku tak mau..mimpi apa aku tak tau..sebenarnya..aku tak plan nak beli apa...so tak mau pi tanpa ada plan ..cessss


ini rumah depan umah aku la..eh bukan umah aku..kira sebelah ngn Vision home la
PEARL 132 semi-d..min price rm436k-rm6++ k...lebih setengah juta la kan
ada 132 unit saja..sbb tu nama pearl 132..sebelum umah ni siap..baik la gi tengok dulu kan..
karang dah gated guarded jgn harap la ko buleh masuk tengok unless ada kawan ke sedara kat situ buleh la kan...kan pokli kan kannnnn ..oh pokli jiran setaman aku...kenal kat alam maya dan dah berjumpa pon :)
dia ni tokey emas,rumah lelong pon dia involve gak..so aku tepon tanya2 selok belok ngn dia la
pi la visit blog emas pokli..dia ejen..nnt kot la aku ada duit..aku nak jadi gak ejen bwh pokli heheheheh...kalauuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

eh panjang cete lak..oh rumah ni pokli beli gak..yg showhouse corner lot..tepi umah dlm gambar ni la...rm5++k...kaya tokey mas ni


bahagian pantry..berkonsepkan moden..byk konsep ikea jugak
pantry dipecahkan dinding dan digabung terus dengan wet kitchen



wet kitchen..menggunakan hud n hob jenama fagor..owh aku pi showhouse mmg tengok jugak brand2 depa guna..leh dptkan basic idea nak beli apa karang kan


bilit bawah


pandangan dari ruang dapur ke ruang tamu..
owh ya..kat ruang tamu kipas brand euro uno (nk bgtau gak..sbb sama brand umah aku..hihiihih)ekon pulak brand panasonic..kedua2 showhouse memakai ekon panasonic..show house lagik satu..entri esok pulak

cat pulak diacat keseluruhan berwarna putih..langsir berwarna silver..menampakkan ruang bertambah luas dan exclusive
dlm gambar tak clear sgt..sbb ambar curi2 yer...sila maklum bahawa sgt susah nak amik gambar di showhouse



landscape yg aku kira biasa2 saja..kenapa tak buat best2 lagi hhuhuhu
tak dpt nk cilok idea


lagi barang2 ikea...hihi asben kata .aik sama ..yo laaa
sudip2 aku jugak digantung sekadar hiasan spt dalam gambar ini

dalam toilet tak amik yer bang?
cermin dlm toilet guna ikea jugak..hehehe sebijik sama ngn aku nyer cermin..bangga aku sbb pilihan designer sama ngn aku gak..hahahahahha perasan2..yer la..kan byk lagi pilihan2 cermin kat ikea..tp bulat jugak dipilih kan.....bagi laluan kat aku yerrrrr



ermmm tak menarik sgt..


bilik no 2 k3 3 ntah...lihat wall mounted rack berwarna putih..dari ikea jugak..sbb tu aku nk beli gak ehhehehe


bilik tido anak2..konsep putih jugak..siling dicat berbentuk awan seperti entri aku dahulu..yg cat nippon tu..


ruang rehat famili di tingkat atas

kat master bedroom en suami lupa amik gambar atau pak guard dah ikut dia ?
aku masuk tengok..konsep dia banyak gunakan wallpaper utk feature wall
pastu konsep cat siling ..best jugak tengok..tapi aku tak berani nak cuba utk cat siling lagik

nnt aku buat entri showhouse kat tmpat lain pulak..

soklan bermain difikiran aku
kenapa showhuse tak boleh amik gambar?sapa2 tau tlg jawab..sbb entri esok nnt aku nak cete bagaimana aku diikut giler sbb aku pegang kamera

owh ..kalo nak amik gambar ni..bg la kredit kat blog aku sket.. :)

**more info..projek ni under developer RB LAND (IJM LAND) .wat iklan free pulakkkkkk

15 comments:

Iena said...

meroyan tau tgk umah ni... bila la mampu milik ni... hu3.

iena ada jual popiah simpul. confrm sedap! sgt sesuai utk hidangan di hari raya...(slamber jer wak iklan. hu3)

bie said...

cantikknyaaaa umah ni.....KALAU lah dpt huhuhu bestnya...mgkn sbb umah mahal kot xleh amik ekeke takut org tiru...aritu yg showhouse kat puchong leh amik...suka la bumbung garage yg mcm tu..leh dok melepak2 kat atas tu amik angin kihkihkih

bie said...

cantikknyaaaa umah ni.....KALAU lah dpt huhuhu bestnya...mgkn sbb umah mahal kot xleh amik ekeke takut org tiru...aritu yg showhouse kat puchong leh amik...suka la bumbung garage yg mcm tu..leh dok melepak2 kat atas tu amik angin kihkihkih

my little family said...

cantik tu..............:-)

okinokiyo said...

ni mcm kat bdr sg long jek.ada design sama tpi murah kat sbb teres kat seri kembangan..

KV said...

dorang takut design dorang ditiru kut?

:: HUSNA :: said...

cntik giler rmh ni..
mmg sesuai le dgn harga...

PoKLi said...

perhh mcm cantik rumah tu sbb tu pokli beli...hehehe..nak tahu rahsia camna boleh beli rumah tu boleh la masuk blog pokli....

perh..sapa2 nak beli emas boleh contact ana..dia pon skrg dah jadi agen jual emas...nak upgrade rumah dia menjadi Semi D Pearl.....ana maybe lepas ni jadi jiran pokli pulak....kekekkee..AMIN

kalau rekemen kawan2 beli emas ngan pokli dapat komisen....banyangkan pokli jual emas 1kilo seminggu...banyak tu komisen.....dan lain lagi kalau nak beli Pearl 132 pun boleh dapat komisen jugak....bagitau kirana...Pihak IJM bagi komisen RM2000 kepada sesiapa penduduk Vision Homes yang rekemen kawan2...Jom...apa lagi ana....habaq kat kawan2 nak beli rumah tu dapat komisen tuhhhh......PASIF INCOME


Ingat Emas Ingat Pokli

Admin

http://pokli77.blogspot.com
http://emaspokli.blogspot.com

kirana said...

INA,
NNT ADA LA REZKI TU...

EH KENA BAYAR NI IKLAN HAHAHA

BIE,
TAK DAN NAK MELEPAK AIHHHHHHH..KALO BERDUA LEH KOT NK DATING2..


MA,
AA.TP DLM GMABAR ANA KAN KELABU2 TAK CLEAR SKET

MAI,
OOO..NI KAT S2 PON REGE DAH NAIK..TERES SETINGKAT PON RM160K DAH


KV,
ERM AGAKNYA LA KAN..

HUSNA,
TU LA PASAL

POKLI,
HUISH DAH DILANTIK JADI EJEN NI HAHAHAHA..

AMINKAN DOA POKLI ....AMEEEEENNN

shaifulsafar said...

bila la nak jumpa tokey2 emas kat seremban 2 nih ye....?...hahahaha

Mummy Dasy said...

mak oi cantiknye umah...
lawa katil bilik bawah tu

genny da bomb said...

cantik2..yang pemegang periuk yang warna oren tu aku beli gak..kakakaka..skang anak aku buat puppet plak natang tu..kadang sarung kat kaki..adoila..macam2 anak aku ni..

~~ciklinn~~ said...

hadoiii bilalah aku nak dapat umahh cenggitu.. huhuhuhuhu

cantikk giloss umah tu yerk..

kirana said...

SHAIFUL,
MEH LA VH,UMAH POKLI SENTIASA TERBUKAK HAHAHAH TIBA2 UMAH POKLU PULAK KENA

MUMYDASY,
YG BWH TU BUKAN KATIL..MCM ALA DAYBED SOFA..

GENI,
TU LA KRETIP NAMANYA..HANG JANGAN HALANG HEHE..JIMAT DUIT TAK YAH BELI PUPPET


CIKLINN,
SATU HARI NNTI...CEWAHHHHHHHHH

PoKLi said...

nanti blaja bole TT

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin