DITIMPA MUSIBAH... | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, December 19, 2011

DITIMPA MUSIBAH...

huhuhuhu...sedih sangat ...hasil penat lelah saya biz tiara telah dicuri orang ..tergamak org tu amik duit yg saya nak simpan dalam tabung haji ...dah sah2 terselit ngn buku tabung haji..mesti la saya simpan utk tabung haji..
hilang semangat ..bukak2 tgk wallet kosong...huhuhu duit tu tak sempat nak gi simpan..baru jer gi collect ngn runner  ..nasib baiklah saya dah bahagi2 dgn asben...kalau tak...mata putih dua2 orang ...geram sgt ngn perangai org hati hitam ni

apa patut saya buat ?
-saya tengah mengumpul kekuatan nak 'redha' dgn kejadian
-sampai hari ni saya tak halal duit yg dia amik tu..boleh ker saya tak halalkan?
-kalau solat hajat ...apa doa yg patut saya doakan ?

7 comments:

Em's Family said...

ana, i kurang faham, duit u kene curi ke or ade orang yang dikenali ambik..

ape2 pun still duit u hilang.. hmm mungkin kali ni bukan rezeki ana.. mungkin more to come kan.. insyaAllah

ana-kirana said...

mira ,
"dicuri "...masa balik kg , amik duit jer...henbeg n barang2 dlm wallet tak amik
saya mengesyaki seseorang terdekat

saya meng'amin'kan doa mira :)
harap dgn ujian ni akan dapat bertambah lagik.....

Anonymous said...

jika tiada bukti yang kukuh...susah nak dakwa orang curi duit ...
silap-silap yang kita tuduh tidak mencuri, yang sebenar mencuri mengiyakan sahaja tuduhan kita...
pengajarannya, simpanlah barangan yang berharga ditempat yang "selamat"....

ila ramli said...

Kalu kes mcm ni redhakn saja...pernah terjd pd di kalangan sanak sedara kami....at last, putus sedara :( :(

rynas said...

redakan ajer maybe ada rezeki lg lepas nie..amin.

n.a.j.w.a said...

hg doa la mudah-mudahan org yg ambek tu Allah bukakan hati dia untuk pulangkan balik duit hg.. sambil tu hg kena redha la..pikir kalo dpt balik, tu rezeki hg..kalo sebaliknya, duit tu mmg bukan rezeki hang..anggap sebagai kafarah mungkin ada amal kita yg kurang atau tak sempurna..kalo redha, hati akan rasa lebih tenang

Anonymous said...

Sabar lah mak anjang....mungkin iye salah satu dari...cubaan Allah buat mak anjang and family...Insyallah..lepas nie lagi byk rezeki masuk...tu....

pasal yang mencuri tu....mak anjang kene redha...itu first...and second doalah pada Allah semoga pencuri tu..menyesal and pulangkan duit...

jika sampai satu tahap..dia tak pulangkan jugak.....mak anjang walaupun berat hati macam mane pun...kene la jugak halalkan...duit tu......insyallah...dgn mak anjang halal kan....berkat tu Allah akan bagi lagi mak anjang rezeki lagi melimpah ruah.amin

then kalau nak tahu pencuri tu...buat solat hajat@pakai lah uztaz@apa2 cara untuk kesan..mmg macam mengarutkan...tapi kita buat untuk kebaikkan...

tapi bila mak anjang dah tahu siapa dia...mak anjang relax je...takpe...biar dia....Allah tahu lah...macam ne nak membalasnya...kelak...tAK di dunia..akhirat mesti!...

sabar yek mak anjang..

=)

"family kite org pernah kesan yang membuat suatu masa dlu..tapi kes lain la...and tahu siapa yang buat....tapi kite org redha...and biar Allah yg seatlekan.."

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin