MEREKA SANGAT BERTUAH | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, November 10, 2010

MEREKA SANGAT BERTUAH

cerita 1
aku ada baca satu blog ni...beberapa entri aku baca... "bertuahnya dia"
-anak org kaya
-cantik
-pandai
-bergaya dgn barang2 branded
-keja bagus

mcm sempurnanya perjalanan hidup dia...sekolah pandai2 tmpat org kaya..pastu belajar oversea..bukan calang2 U jugak..pastu balik keja ngn bapak...huishhhhh sebijik mcm cete dalam novel
mcm tak nampak kesusahan dalam hidup
lagik sekalik terdetik..bertuahnya dia... (tapi pepatah org kata..jgn compare life kite dgn org..kite tak tau perjalanan hidup dia mcm mana)
ok tak compare..just seronok baca ..sbb cara dia tulis tak riak walaupon kaya..

cerita 2
semalam pergi seminar..pastu ada lucky draw...hehe semangat nak pegi sbb tgk hadiah lucky draw yg menjadi idaman...grand prize : iPhone 4
mmg kata di mulut tak mengharapkan dapat benda tu..sbb dah tau dah tak penah bertuah kalau ada cabutan
tapi kata dalam hati...nakkkkkkkkkk!!!!!

masa tiba time cabutan...tiba2..tercabut nama aku
hhuuh..dah sah la tak dapat iPhone..sbb aku org ke dua dicabut..hadiah ada 7 ..so aku hadiah ke 6 la kira
tapi...bersyukur la jugak..kira aku bertuah la jugak antara 70 tetamu yg hadir

tak excited sgt dpt benda alah ni..sbb aku bukan gadget person..bukan suka dgr lagu sgt pon

eh nak cete sorang budak yg sgt bertuah ni...
thn lepas..seminar yg sama..dia dapat cabutan grand prize..dpt ipod touch
tahun ni......grand prize...dapat kat diaaaaaaaaa lagi!!!grand prize ok..iphone4 32G
bertuah sgt2! 2 thn berturut2 dapat grand prize...owh saya sgt jelesssssss


ini lah hadiah saya dapat tu ..ipod shuffle
baru nak menggodek apa menatang

9 comments:

NaZa said...

Bertuahla jugakkan nama naik. Kena belajar lg jampi serapah utk thn depan plak. Mana tau dpt iphone5 plak hihi

bie said...

haha...mari lah sama2 kita mengodek benda alah ni ekeke

n.a.j said...

uishh ana..kira hang bertuah la tu..dapat perfumer dr najwa..dapat lagik ipod suffle..huhuhu..ain gak lom dapat apa2 yg bertuah ni..

Em's Family said...

ade satu kawan emran ni pun same jugak, tak pernah tak fail dapat lucky draw, menang manjang.. sekali je tak dapat, itu pun dia tolong amik kan untuk orang, and orang tu yang dapat..

genny da bomb said...

weh..hg bertuah gak tu ana oiii..dulu blajo pandai..dapat masuk u..dapat keje best..dapat husband best..dapat dok umah besar..plus makin cun..hahahaha..bertuah la tuu!!!

SUZIE APAI said...

hehehhee....ipod shuffle..

jgn shuffle ank banak sudaaaaa...

ana-kirana said...

naza,
ok aku aminkan skrg doa kau
amiiiiiiiinnnnnnn moga2 dpt grandprize thn depan

bie,
hiks..kak ana dh perap dlm drawer :P

ain,
heheh nak benda lain..tp tak pa la kan..dpt gak kan

mira,
ishhh mmg tuah sungguh laaaa

geni,
amboi hangg...maksud aku..tgk perjalanan hidup derang mcm tak de onak duri jerrrrrrr

Najwa said...

setuju dgn geni..hg pun bertuah jugak..tngk gigi hang..cantik je..cuba compare dgn gigi aku yg x tersusun lg x cantik ni..hehe..

apa pun..Alhamdulillah :)

ana-kirana said...

najwa,
hahah tu gigi dawai :P
syukur la kan....asalkan bahagia

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin