MENEROKA ANGKASA LEPAS | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, November 29, 2010

MENEROKA ANGKASA LEPAS

"aiman naik roket...gi bulan..bessttt.."
"ada batu besar...ni kaki gatal kena batu jatuh"

seronok dia bercerita....nenek tepon ...cerita kat nenek..bapak bawak dia naik roket..
seronok betul dia!

sabtu baru ni..asben bawak gi planeterium melaka...baru bukak tahun ni agaknya
dalam tu ada pameran tengtang angkasa lepas...mmg bagus la utk anak2 belajar....jalan2 sambil tuntut ilmu katanya..

yg plg best..tengok 3D movie tentang perlanggaran kosmik...dah 3D katanya kan...aku ni pon dah rasa 'seriau2' mcm bumi nak jatuh atas kita ja rasa....asteroid yg besar2 tu aiman kata batu...
aisya mmg takut....peluk aku tak tengok lagnsung...bunyi kuat dgn efek 3D lagik

aiman pekup telinga..tapi dia mmg mengikuti dari awal movie.. mmg seronok rasa pengalaman tu....bila rasa mcm bergerak menuju ke bulan..mmg bagus utk pendidikan ..masa cuti sekolah ni ramai la budak2 sekolah gi melawat...
 bila dah tengok tu....bila tunjuk kat buku ke apa ker...at least derang dah penah tengok..penah tau..senang nak cerita

panas terik kami tiba ni...


simulator soyus




gelap..nak gak amik gambar dalam ni


lepas dah puas kat dlm planeterium...nak bawak anak2 naik 'duck tour' lak
saja nak merasa kenderaan 2 alam ni
mcm pelancong lak kan..haha padahal asben asal melaka tu ..dok ulang alik melaka sokmo2
gedik nak tour2

tempat dia masuk ke dalam air...dekat masjid terapung...pastu kami pon pegi la cari tempat berlepas

aiman yg teringin sangat...
dah sampai ke tempat nak naik...cari parking tak dapat!! huhu letih tul
tempat2 gini kena la sediakan parking byk sket..ni area dataran pahlawan tu pon crowded...
nak parking jalan peluh ketiak boleh la.tak sanggup ngn anak2 ni...panas lagik

lepas tu terus balik jer la....dah tau cuti sekolah  kan..mmg jem ler..saja cari penyakit pegi time cuti sekolah


masa pegi...2-2 cergas

masa balik..

terkulai

tinggal mak depa ja dok cergas bawak keta
nasib baik aku power!

gambar goole
cuti2 ni leh ler bawak anak2 mai sini...katanya tercanggih kat asia tenggara

tiket masuk rm8 saja ..kanak2 bwh 6 thn..percuma

hutang aiman nak bawak naik duck tour

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin