MERAH MEMBARA & PURPLESTONE | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, November 8, 2010

MERAH MEMBARA & PURPLESTONE

sebenarnya malu nak update :)  **geli tekak tak baca :P

kat ruang atas..bilik menghampiri kesempurnaan...
tapi belum cukup lagik....barang2 decor sampingan belum beli
yg penting basic2 dah sempurna...org datang nak tido pon idak ler segan sgt

langsir kat famili hall...biasa jer cuma kali ni pilih hitam putih
dulu kan aku buat 2 tone color tu..yg tu dah selamat kat Tiara Beach Apt.
yg penting aku suka..sbb sini port lipat baju aku..so mesti sedap dilihat
match la lan ngn frame gambar tu :)

kat master bedroom...hitam putih gak...
yg ni kain mcm thai silk tu...corak baldu hitam
tak boleh basuh ngn mesin..nnt baldu tu terkeluar

terlebih cahaya..nampa putih pulak...
ni ler ..kain 2 kaki jer..upah ratusan

bilik tetamu sebelum dicat
dijadikan bilik anak2 tido sementara katil derang tak beli2

aku pilih purplestone...purple gelap + merun

dalam gambar color ni pulak..pengaruh cahaya kot..
color sebenar..purple+merun gelap
aku suka kat sini..bilik jadi redup nak tido jer

setelah berebut2 color aritu kan...last2 kami amik color merah membara..
sebenarnya aku suka merah gelap lagik yg campur coklat sket..tapi tak per la..
nnt 2 thn lagik tukar color gelap sket..bilik ni banyak lak cahaya

itu haaa..bedframe Macy RM10



melabur lebih sikit utk tilam...apa salah nya..kite spend masa banyak kat sini ..



penghargaan teramat2..kepada asben..gigih mengecat..
ni dah malam..cahaya lampu tak cukop terang takut cat nampak tak sekata..gigih pakai cahaya henfon..torchlight takder :)

kat atas dah settle..tinggal common area blum cat -tangga n famili hall
pasnih nak cari frame nak letak kat kepala katil kami tu haaa..kosong jer lagik

11 comments:

kokkino_neraida said...

bedframe rm10? huhuhu..nangis org len yg xdpt hehe

my little family said...

cantik tu..suka tgk org deco2 umah nih.. :-)

ieda said...

salam kenal dari akak .. cantik2 deco tuu ..
huhuh bilelahhh nak dpt umah sendiri nie .. lambat tul hikx3

gadisworld said...

akak, cantik ler katil tu.hu..hu..x balik kedah ker kak ? banjir teruk gak kami kali ni..

ana-kirana said...

kokkino,
aa..offer sebulan aritu..

k.ayu,
tukang buat tu jenuh ler jugak ehhehe

k.ida,
hai kak ida..sabau2..nnt kunci dah dlm genggaman...haaa starttttt

gadis,
balik raya haji ni..tp jalan byk tutup kan..tak kuar umah la gamaknya balik pon

ana-kirana said...

Riz,
aku terdelete lak komen hangggggg..aku baca..nk tekan publish pi delete huhuu

genny da bomb said...

ntah bila aku nk mendeco2 cam hang ni..aku mmg suka tgk org deco umah..cantikk je..tp mostly suma pakai lampu kuning aku tak suka plak....huhuhuhu...so bole tgk umah orang cantik je la..hehee

SUZIE APAI said...

woit!! merah tu chantekkkk...

cuma kaler yg ko ckp maroon+purple tu tak clear sgt!! tempek la semula gambo..aku tingin nk tgk kaler yg sebewnor

:: iManja :: said...

cantik laaa....sedap betul dpt cuci mata

Najwa said...

cantik curtain hang..

ana-kirana said...

geni,
aku suka lampu kuning tak kuning sgt
tp asben aku suka lamput putih..haru..
certain tmpt lampu kuning gak la kat umah aku

suzie,
lighting kacau..dah guna hp camera ja..hang nk tgk color betui mai umah aku hahahaha

sue,
cuci2 jgn tak cuci

najwa,
haha tq ..pasni nak ganti sheer lak hehe nak cari sheer hitam

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin