YANG LAMA DI BERI NAFAS BARU... | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, March 29, 2012

YANG LAMA DI BERI NAFAS BARU...

ecewahh lama nau kan..baru 4 thn menginap..tapi sebab saya tak tahan tengok dinding yg comot...
lagik pon dulu cat kat living ja...so tak ralat sgt lah nak cat semula..

serabut tgk dinding penuh cap tangan ,conteng2 ..walaupon lepas kemas rumah still nampak rumah tak kemas..sebab dok nampak dinding comot tu ..

dah lama plan nak cat...minggu lepas baru terlaksana ...kali ni asben surrender tak nak mengecat dah...penaaattttt!so saya pon  mencari quotation org nak cat..
mula2 call tukang cat A ..amik online ..tapi dia quote pon thru phone saja..tak datang tgk rumah..kalau sy setuju rege dia bagi tu baru dia nak dtg tengok...ermmmm

pastu saya call tukang cat cina..dia kata..tak pa ..dia datang tgk dinding rumah macam mana..tgk cat apa saya nak guna..baru dia bagi rege ...dia kata..kalau saya tak amik ngn dia pon tak pa...see..saya suka cara kerja mcm ni...

lepas sebulan dpt quotation..baru decide panggey cina ni utk cat ...
yg saya suka cara keja derang ni..1st..sangat menepati masa..dia kata kul 8 dia start keja...kul 8 la dia terpacak kat rumah...
2nd..keja yg sgt teliti dan kemas....saya perhati cara dia buat..mmg teliti.......pastu hari last sebelum balik tu..brp kali dia masuk tgk cat takut ada yg tak kena lagik..
Tukang cat Ah Kong -012-6907740
total dia quote utk saya ..cat dalam sahaja ,dapur ,atas bawah , tak ter masuk bilik ..rm1600 termasuk cat..
IMG00658-20120325-1209
cat saya pilih nippon spotless..pasnih kalau kotor lagik tak tau lah huhuuh
saya amik code color 3012T woodbox ..warna hijau kelumutan.....


IMG00657-20120325-1208
2 hari ja siap..hari sabtu cina tu dgt sorang ja buat...ahad 2 org buat keja..
mereka sgt professional..dan teliti...


IMG00646-20120324-1402
railing sebelum dicat..tenggelam sket warna kan

IMG00667-20120325-1543

IMG00665-20120325-1528
railing tangga berwajah baru ...sukaaa sgt2!



IMG00647-20120324-1543
pintu sebelum...

IMG00666-20120325-1538
tambah rm100 utk cat pintu shj huhuuhhu....sbb nk kena undercoat..pastu cat double layer

IMG00676-20120325-2028
selepas....
IMG00648-20120324-1734
living sebelum ...perasan tak saya dah bukak kotak tepi tu hehe

IMG00671-20120325-1814
living..selepas...hehhe mmg kosong !sbb saya dah tanggalkan kotak2 tu..saya tak bekenan design kotak mcm tu..sib baik la asben mau layan karenah saya nk bukak ..huhu bukan sng tau nak bukak..dah la berat kayu tu..sambil dia mengeluarkan skru sambil mengomel.."sib baik ler esok ada F1 " hihi tiba2 kan..upah la tu nk gi tgk F1..kena wat keja dulu :P

ok pasni memburu sofaaaaaa dan langsir yeehaaa :) ...sofa ni tak tau lah nk buat camna....nak letak mana tak tau..sempit hall kat atas pon...

2 comments:

| SUE | said...

cantik!
berseri-seri rumah...mood mendeko sudah mariiiii ya

Dayang Nurfaraheen said...

salam..boileh minta contact number tukang cat x?TQ..

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin