PEPTAN COLLAGEN HELP TO LOSE/MAINTAIN WEIGHT | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, March 28, 2012

PEPTAN COLLAGEN HELP TO LOSE/MAINTAIN WEIGHT

disebabkan ada customer tanya feedback pasal berat badan..saya buat entri pasal studi yg rousselot buat tentang kolagen dan berat badan.
saya belum ada testimoni pasal berat badan ni...
saya sendiri berpuashati dgn berat saya sekarang yg menten at 54kg
oleh itu saya suka share kan research yg telah derang buat pasal berat badan ni..lebih professional :)

Screen_20120328_115642

IMG00679-20120327-1616
brochures saya dapat limited..so tak dapat nak kasi srg satu..nak copy pon ada tulis copyright blkg tu..nak salin ke dlm blog pon takut jugak kan sbb dah copyright....mcm mana pon brochure tentang studi yg derang buat ni boleh download kat website ..kat bawah entri saya bagi link

weight1

dalam kajian klinikal membandingkan 2 diet yg dijalankan oleh  saintis Skov,65 kes obes dan lebihan berat badan diberikan secara rawak diet karbohidrat yg tinggi,diet protein tinggi atau control diet (tanpa perubahan)  selama 6 bulan dan berat badan mereka dipantau

 Hasil Kajian
Kump.yg mengambil karbohidrat tinggi =turun 5.1kg
kump.yg mengambil protein tinggi =turun 8.9kg
kump.control diet =tiada perubahan


weight2
lagik kajian pasal kawalan berat badan

weight3
conclusion
... "Based on previous reports, including those by Rousselot, Peptan® is the perfect protein for weight management, and nutrition in sports and the elderly:

• For weight management, previous studies have showed that proteins are the most satiating macronutrient, helping individuals to lose weight, but also to maintain a particular weight after the diet. Peptan® has been proven to be effective at maintaining weight, with no adverse effects, and collagen peptides has even been shown to be more effective than other proteins.

• For sports nutrition, Peptan® is the perfect protein to help muscle restoration after exercise. Indeed, it may also be involved in creatine production, aiding athletic performances, due to its glycine and arginine content.

• For elderly people, Peptan® is the ideal supplement to help maintain the nitrogen balance and to avoid lean body mass loss

more details tentang kajin boleh refer sini...
http://www.peptan.com/en/peptan-for-professionals/information-downloads/downloads/brochures/



oder PEPTAN COLLAGEN HERE
anamusa80@yahoo.com
019-2616765

lihat KESAN KOLAGEN di sini

1 comment:

118009 said...

dulu sy ambil ccpp brt bdn naik mndadak...stop dlm 2 bln pastu ambil blik...tp kali ni saya cmpur dgn peptan..alhmdulillah..berat bdn maintain jer...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin