KEPENTINGAN COLLAGEN | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, March 27, 2012

KEPENTINGAN COLLAGEN

Tiada siapa yg mahukan muka yg berkedut atau kulit yg suram.Kita tidak dapat mengelaknya kerana ia merupakan proses penuaan.Bagaimanapun,kita boleh memperlahankan proses penuaan ini.
BAGAIMANA ?
Dengan bantuan collagen ,kerana kekuranangan collagen menjadi penyebab kepada kemerosotan keaadaan kulit dan wajah anda

Badan kita memerlukan collagen utk melawan kemerosotan tubuh akibat proses penuaan.Tanpa collagen,kulit kita akan suram ,kedut-kedut mula kelihatan,rambut menipis dan beruban.Keadaan ini berlaku bila kita meningkat usia kerana pada masa itu badan kita tidak lagi menghasilkan collagen.Kehilangan collagen di dalam tisu penghubung iaitu “tendon” ,ligament ,”muscle” dan “cartilage” menyebabkan pengurangan sokongan kepada struktur sendi. Kesakitan pada sendi ini dinamakan “arthritis” dan kecederaan “musculoskeletal”

Collagen berfungsi sebagai ejen “chondroprotective”,di mana ia melindungi “cartilage” daripada berkurangan.Collagen merupakan bahan yg digunakan utk pembentukan dan pembaikan “cartilage”. Ia juga dapat mengurangkan kerosakan pada sendi dan dapat mengurangkan kesakitan sendi dan bengkak sendi.dapatkan collagen powder hari ini!...collagen bersumberkan ikan laut dalam ..~peptan..product of france~
anamusa80@yahoo.com
019-2616765 -ana kirana :)
ym : anamusa80
BBM pin :2816719F

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin