SAYA MAHU……… | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, March 4, 2011

SAYA MAHU………

Mood mendeco dah merasuk bila pegi kedai perabot…kalau aku dok diam2 …ok jer…ni kes pegi teman orang survey…aku pon turut sevey barang2 impian yg ingin ku miliki

Sebenarnya ada 3 benda yg saya nak buat….en ali..dgr ni en ali.hehehe ..ni impian saya en ali..en ali kan dah mencapai impian..apa kata..en ali beri kerjasama utk impian saya ni :P

1.Cat semula living dan ruang yg dah penuh abstrak …impian color saya adalah color mcm color telur itik..nak kata hijau tak hijau..putih tak putih
DSC06188
Mcm dalam gambar ni …ini kat kedai perabot RED APPLE ..aku bukan tny perabot..aku tny code color cat..tapi sayang ERIC yg décor semua…so derang kata tak tau code color huhuhuuuh
DSC06189
**langsir di gambar atas tu…adalah dari BAAGUS curtain..mmg cantik menawan ..kat ruang makan bilik bwh ni simple tak de kepala langsir tu
DSC06185
…yg menarik perhatian aku adalah cermin tu…rm670 sekeping termasuk pemasangan ..tapi tu bukan impian sgt la…



2.impian no 2 saya ialah …nak beli floor lamp utk menaik serikan ruang tamu …sbb kat bawah hanya lah lampu downlight…at least ada lampu ni ada penyeri sket...
DSC06175
Suka jugak efek  rambu ramba tu…RM700 huhuhu mahai nau rasa…tapi setakat aku tgk2 …kat kedai ni yg ada floor lamp yg byk dan memenuhi citarasa aku


DSC06176
Yg ni simple sikit..
Kat mana kedai murah2 ??kat kedai murah kat puchong tu dah tgk ..takde pilihan utk floor lamp

3.impian no 3 saya adalah ini huhuhu…
Saya tak dpt nak buat apa2..selagi sofa lama masih disitu..tak dapat kelulusan en ali utk menjualnya..en ali tolonglah saya .. :P
DSC00615

DSC06196
Saya berangan nak letak kerusi mcm ni kat bhg sliding door tu ….

DSC06181
Dan juga 2 kerusi ni di tangga beserta meja dan karpet …kerusi ni leather…so tak per kotor leh lap..impian saya nak sofa/kerusi putih huhuhuhu
Kerusi putihn ni sebijik rm600….mahai dak?mcm mahai ja rasa…tapi suka sbb simple..pastu letak kusyen kecik kat situ


Selain tu….angan2 tak berapa penting…berangan nak tukar lampu bilik tido
DSC06182
Mau kena sekeh ngn en ali uhuk!

DSC06177
Mcm ni simple..tapi kat sini mahai lah …boleh dpt bwh rm400 ja..kat sini rm800 fuhhhh

Diakhiri dgn hiasan bunga orkid
DSC06190


Kesian kat SA kat kedai perabot tu…kami pegi bukan gi tanya perabot…dok sibuk tanya..langsir lah..wall paper lah..cat la…
Itu lah..sapa suruh décor lawa2 kat kedai heheheheh ..

4 comments:

Hajra Tudung Shoppe said...

kalau kt puchong kaka aku ckp kedai 10 lighting..kt area tesco tuh..tp aku pon tak jumpa lagi..mmg nk g survey jgk..nnti kita pi cari..

my little family / kaftanbatik said...

Ana, mmg cantik la deco & warna tu.. tp skrg kn kiv dulu sbb kn tumpu pada keperluan baby & mama dia dulu... hehe

SUZIE APAI said...

hiks...byak nor angan2 ko ye....

tak pe, semoga en ali rs tempias nye itewww....

lampu2 tu cantik.....i like...

ana-kirana said...

sarah,
top ten puchong ..aku tau..nnt hang nk tgk lampu leh pi sana

k.ayu,
yer la..bajet ke anak dulu lah..hehe anak dah besar baru leh pikir sambung balik decor2 ni

suzie,
haha mmg suka berangan...harap2 dia faham entri ni :P

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin