APABILA DITOLAK PROSPEK | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, July 1, 2011

APABILA DITOLAK PROSPEK

Uhhh..cabaran jugak la nak memulakan promote produk unit trust ni ..nak promote tiara pon tak sesusah ini hehehe..
Sabar2 ..aku tak kisah pon ditolak..tapi tolak lah elok2..berbudi bahasa org kata kan….aku bukan nak push org sangat pon …bila aku propose..org taknak ..taknak lah..duit derang..suka hati lah kan..nak grow money ka..nak perap ka….
Kalau org tu kata…tak nak lah..takut rugi…aku takkan push..ini bermakna org tu tak berani amik risiko..kalau kata aku pujuk2 ka ..nnt tiba2 market drop..habis aku kena maki nnt..aku bukan salesman..tapi consultant..just consult prospek..then up to them nak proceed ke tak

Aku dah update bagaimana konsep dollat cost averaging berfungsi…ada reader yg skype kata tak paham….adviser asyik suruh tambah2..tapi tak explain kenapa ..harap dapat membantu..kalau tak paham leh chat ngn aku…servis percuma :)
klik utk baca >> http://investwithmaaklmutual.blogspot.com/2011/06/bagaimana-konsep-dollar-cost-averaging.html

DSC06901
Ini minat aku …aku mmg minat pelik sket..aku suka kereta nampak ganas…aku yg nak sgt letak spoiler gini..bodykit type R (eh nak beli yg ori tak mampu!) ..aku yg propose kat asben..kete ni dah jadi kesayangan aku ngn asben..dia kata ni madu aku..aku kata..ni pakwe aku hehehe berkongsi kasih lah nampaknya

p/s: Sori ler kalau ada yg kata ,kete ni pon nak tayang, ..ada org dok tny suruh letak kat blog..

9 comments:

JJay said...

takper ana..tak sume orang paham pasal investment ni...aku sendiri pun personally, amik masa 5 tahun nak paham pasal DCA n compound interest..skang baru aku paham...so, takper..relax relax jek..

ana-kirana said...

jj,
aaa..tak kisah..cabaran la katakan..

AyunasiA said...

wo! tukar kete baru ek. jeles jeles jeles!

En Hatta said...

Pergh ana. Kereta besar, moto besar. Nasib baik tuan nye tak ikut BESAR sekali :)

| SUE | said...

hye ana,

nak jugak yg ni tp lom mampu...anyway kalau takda cabaran mana ada ump! betul tak

Mr MY Power Tools said...

good luck!...

ana-kirana said...

ayunasia,
jgn jeles...kete dulu eksiden ..hehehe (penyebab)

hatta,
hahahha hang ni nak kenaa!hehe tuan dia menten :P

sue,
nnt ada la tu rezki..k.su bukan tak mampu..tak nak jer :)

tuah,
thanks :)

ila ramli said...

Bila hang pakai keta ni asko dah bebunyi, 'ana ada motor besar' (ohhhh,,,,,,,,,tidak!!!!!!!! Jgn nak mintak beli motor besar. Takuttttttttt,,,,,,,,)

ana-kirana said...

ila..hehe gian la tu selagi tak dapat ..

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin