BELI RUMAH MAMPU..NAK BAYAR MENTENANCE TAK MAMPU | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, July 6, 2011

BELI RUMAH MAMPU..NAK BAYAR MENTENANCE TAK MAMPU

lama tak update merapu2....bukan apa..hhe dah jadi segan silu pulak sekarang ni  hihik!
nak update pasal life pon..cam biasa la rutin...bangun pagi datang keja balik keja amik anak tido bangun pagi heheh..mcm tu ler hari2 ...tadi buat ucapan perpisahan utk asben berucap (poyo kan nak suruh aku gak tu hehehe) ,sambil menaip tu..dok membayangkan diri sendiri nak resign haihhhh..bila la ?

nak update pasal decor rumah pon tak der sebarang perubahan yg dilakukan...tak dibenarkan lagik buat masa sekarang..aku nak cat ..tapi baru 3 thn jer dok situ...nak beli sofa..asben tak kasi lagik ..so ..raya nanti ..mcm tu jer la..harap2 sheer dapat tukar walau langsir tak bertukar

nak update apa lagik?
ok berbalik pada tajuk di atas..ni aku nak hangin gak ni...orang beli rumah..kau nak beli rumah,..beli buat cara beli..sila siap2kan bajet utk bayar segala2 berkaitan dgn bil rumah,...bila culas bayar walaupon rm50 mentenance ...pihak yg menguruskan dah tak da duit nak repair apa2 kerosakan....bukan kah itu menyusahkan  orang?menyusahkan sangat

walaubagaimanapon..aku amik ni sbg cabaran melabur dlm property...bukan senang nak senang ..orang tengok mcm best..tapi disebalik best tu ada yg tak best nya...kalau tak suka remeh temeh invest dlm property..mai invest dlm unit trust ..pilih fund yg invest dlm REIT >>>hehe sempat lagik promote :P ..jgn mara naaaa....

4 comments:

yantz-yeem said...

erk....mcm2 kan? tapi bagus lah bli rumah leh wat investment

jom ke blog sy...hanya 4 hari ganjaran terhebat menanti di sana...jgn lepaskan peluang yeah!!!

Mak Su said...

saya sokong posting ini

aiNa yaZiD said...

betul2..nice entry..=) sudi jenguk blog aina..-untukmu wanita-

aiNa yaZiD said...

betul2..=) nice entry..jemput dtg ke blog aina.._untukmu wanita_..

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin