WORLD CLUB ROOM ,FIRST WORLD HOTEL | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, February 11, 2011

WORLD CLUB ROOM ,FIRST WORLD HOTEL

Penginapan masa pegi genting tempohari..aku booking online thru http://www.hotelclub.com/ ,dapat la murah sket berbanding walk-in /direct dgn hotel

Dulu penah skali stay kat first world ni..tapi masa tu beli time promosi RM50 termasuk tiket ke themepark ..dapat bilik mak aiiiiii…nak bentang sejadah tak lepas..solat atas katil…mmg kecik giler la..tau la promosi murah kan..tak sangka lak sekecik tu


Itu yang kali ni…terus amik worldclub punya…..mahai la bg aku bilik dan bekfes RM322/night( include tax) .pastu ada la privilege sket bila booking WC ni ..

-dapat check in kaunter khas ..so tak yah amik nombor ..(self check in try tak lepas ic kot)-so tak de komplen pasal check in lambat tunggu lama dan sebagainya…

-breakfast dekat WC Lounge ..tak ramai org..tak yah Q langsung ..faham2 jer la..hotel ni beribu bilik,dgn anak kecik bagai..so dpt kemudahan ni sgt berbaloi..

Aku booking utk tower 2…yg baru punya bilik..tapi masa check in ..dapat tower 1 ,bila tanya..dia kata penuh ke apa ntah..tak dgr sgt ngn cakap kalut2

(Ni buat entri ni bukan jakun dok hotel..saja nak review utk rujukan sapa2 nak stay kat sini nnt) >>>terpaksa bagi penafian hehehe bukan pa…sat gi ada anon kata…ni pon nak kecohhhhh??

DSC05913
Bilik 23757 ..tingkat 23 ,plg tinggi 24
View theme park..tapi Nampak kabus saja..so amik jer la view mana2 pon..nampak putih saja

DSC05917
Cukop luas dan selesa utk kami 4 beranak

DSC05914
2 katil queen…tapi aihhhhhh tak de maknanya …derang ni nak berhimpit gak ngn mak pak..tak leh nk romantik2 berdua ahaks!
Tapi time tido derang tido berdua lah….

DSC05918
Toilet nya biasa2 saja….standard hotel 3 bintang
Bath tub tak der..tapi kalau ada pon tak de keinginan nak berendam aihhhh…ngn sejuk giler tu..nak mandi pon terketar2..bukak air paling panas pon jadi cam suam kuku ja

DSC05919
Toiletries dia lengkap dgn berus gigi segala ..pisau cukur pon ada..

DSC05923
Budak ini yg tak sabar “nak pegi hotel…nak pegi hotel”
2 minggu ok dok tenangkan dia..hari2 dok sebut

DSC06016
Breakfast..tengok ..tak ramai sangat kan….
DSC06015
DSC06008
Bukan makan byk sgt pon derang ni…..

DSC06006
Dari segi kesedapan …bagi 3/5 ,varieties 3/5 ..tak byk sgt …..

Lepas ni teringin nak …..honeymoon berdua :) ..(bila tuuuuu ? )

tamat la suda cerita anniversary...seminggu kau entry hahah poyo!

3 comments:

Najwa said...

aku dh brp kali p 1st world tu asik ddk bilik yg cinonet tu la..murah kan..besar blk hg ambek ni..berbaloi gak la dgn harga..tngk entry hg ni trus tingin nk p genting..dh lama x pegi..

Diarihatiku1976 said...

hahhah.. ni mesti akan keluar adikkkkkk lagiiii.. ahhakss.s..

ana-kirana said...

najwa,
tu la...serik dapat bilik kecik aritu ..
hang dok pi over the sea ja...mana nak nampak genting dah :P

k.ina,
hahhahaha tidak berlaku :P

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin