JJCM IKAN BAKAR PORT DICKSON | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, February 3, 2011

JJCM IKAN BAKAR PORT DICKSON

Sempena malam tahun baru Cina...kami pergi jjcm area PD ...dah lama tak makan ikan bakar best..
dulu restoran nelayan tu tutup utk renovation....sekarang baru bukak ..so saja gi test tengok tempat  dan promote tempat makan kat blog sana tuuuuuu

kedudukan medan ikan bakar ni  jauh sedikit dari Tiara Beach Resort ,jika anda jenis orang yg sanggup utk jalan-jalan cari makan ..boleh la cuba tempat ini ..
dulu tempat ni dipanggil restoran nelayan,terletak di pelabuhan nelayan,berhadapan dgn perumahan kastam.

sebelum diubahsuai ..saya dah beberapa kali makan di sini kerana ikan yg segar dan nasi lemak daun pisang yg ummmmmmphh!


cara hendak ke MEDAN IKAN BAKAR ,MAJLIS PERBANDARAN PORT DICKSON
lebih kurang 20km dari Tiara Beach Resort.

gigih aku edit map lukis tambah medan ikan  bakar ni...tak per..tolong promote org kita gak
map
**ikut arrow merah hingga satu simpang yg ada signboard biru Pantai Tg Gemuk atau  signboard Seaview Restaurant ..kalau tak tau leh ler call aku cewahhhhhhh..

**updated : ada signboard arah BANDAR PORTDICKSON ..nampak signboard tu..amik kiri

di bawah ini beberapa keping gambar sekitar restoran.

DSC06033

DSC06035
bangunan baru medan ikan bakar majlis perbandaran port dickson

DSC06036
utk lebih eksklusif..boleh la cuba makan di D'terapung...dikelilingi air

DSC06037
atau medan selera ..beberapa kedai pilihan yg ada

DSC06043
pilihan ikan yg segar

DSC06044
suasana di medan ikan bakar...masih baru, bersih dan selesa

DSC06046
mesti cuba! nasi lemak daun pisang... kul 9 mlm dah habis

DSC06047
sambal cicah yg menyelerakan

DSC06048
ikan bakar segar ..ikan siakap..isi lembut gilerrrrrrr...

DSC06049
harga ikan RM22.50 >>rekomen
sotong goreng tepung 3 ekor RM10.50 >>>kurang rekomen
fresh orange 2gelas RM4
kailan ikan masin RM4.50
nasi lemak 3 bungkus  ,RM3
sup daging 1 RM8 >>so-so

utk kesenangan...sila telefon dan tempah sebelum tiba supaya tidak menuggu dengan lama
019-3970249
019-6079069


p/s: nak beli MADU TUALANG?jom tengok apa best sgt madu tualang ni

12 comments:

Mas said...

bestnyer,musti terjah nnt ni,tq 4 the info ana ;)

Mas said...

bestnyer,musti terjah nnt ni,tq 4 the info ana ;)

Mama Haikal n Hakim said...

terliur aku tgk ikan siakap nih...

Em's Family said...

ana, ade satu dekat dengan dengan tiara beach resort.. dalam 15 minit kot.. hari tu pegi situ jalan2, nak cari sotong goreng tepung je.. sekali dah habis.. terus cancell

ana-kirana said...

kak mas,
try la..yg ni ler saya dok ckp aritu tapi tak igt jalan..ni baru clear

sal,
balik nnt ..qada makan

mira,
aaa medan ikan bakar pasir panjang kan...penah pegi round waktu siang..tak singgah makan ikan bakar lagik...tu tak wat entri lagik tu...nnt mmg nak gi pekena gak dan letak map kat sini...
sng sket guest nak carik makan..derang dok call tny mana nak makan

SUZIE APAI said...

aku mcm pnh gi...ikan bakar nye sedap....

yuyu said...

Aku dah makan kat D Terapung.. semalam..perrgg.. RM178.00 terbang..mahal giler..ambil siakap kecik x1, sotong kecik x2, kerang 1 piring, kupang 1 piring, ketam 2 ekor. Aku suggest makan yg belah bawah. Jangan makan yang terapung nie. Duit pun terapung.

a.e.n.m.u.s.t.a.p.a said...

Sya pg laa mkn di d terapung nieh.......mmg myakit kn ati sugguh.....si bdk cashier tu boleh charges smp rm600....?harga udang tuk 1kilo rm 364....? Logik x.......ble kami tnye npe smp mcm tu skali..? Alasan die slh tekan..?ape bdoh sgt jd cashier mcm tu....agk nye si bdk tu da biase charges lbh tuk mkn sndiri...?da laa staff very rude...?so..sya suggest kn jgn p mkn kat d terapung nieh.....!tq

ana-kirana said...

yuyu dan aen,
mahalllnyaa...saya tak penah try kat situ..biasa makan kat bwh tu jer...
tapi aritu pegi kat bwah tu ramai plak..so balik pegi try tempat lain kat PD waterfront....

Anonymous said...

hi,
thanks for this entry, saya cari tpt makan ikan bakar kt PD tu last CNY and called no yg u bagi, en Rashid ke en Rosli, cam tu lah. i pegi gerai no 3-4. mmg berbaloi. we all 8 org, makan ikan jenahak 2 ekor, udang goreng tepung (besar) 8 ekor, sotong goreng tepung - 1 kg kot, tomyam campur utk 4 org, kangkung goreng belacan 4 org, ikan pari 1 ekor (kecik), air order masing2 n nasik 8 org, lala - 4 org makan. semua RM213. kenyang sangat2. cuma lala tak fresh sgt n ada yg a little busuk so we all bgtau n dia tak charge langsung. and yes, nasi lemak awal2 lg dah habis, frust sikit. i recommend the place, gerai no 3 & 4, MPPD.

Anonymous said...

Salam, Kredit lah pada blogger! terima kasih banyak2 sangat membantu bg kami org yg baru mencari2 tempat2 menarik untuk dituju.. mmg spesifik apa yang disampaikan,berbeza sket dengan penyampaian kebanyakan yg saya cari..siap gamba n bill lg tuu.. TERBAIKKKK!
-amir kl/ganu/kedah.

Anonymous said...

Sgt2 berterima kasih utk entry ni..tak biasa dgn tmpt makan di PD..n terjumpa blog kirana. Makan malam smlm di medan selera gerai no.3&4 memang berbaloi2..siakap 3 rasa, ketam masak sambal special 2 ekor, sotong goreng 3 ekor, tomyam campur utk 2 org, kangkung belacan, telur dadar, nasi 3, nasi lemak 3, jus oren 1 jag..semua sekali dlm rm95 makan utk 3 dewasa 3 kanak2..memang puas hati :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin