Best and cheapest hospital? | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, January 8, 2009

Best and cheapest hospital?

aku dok browsing...biasa la ..aku suka research menda2 tak bekaitan ngn keje hihi..
research hal keje tobat aku ngntuk walo pon baru type kyword hihi

pastu aku terjumpa link ni ..review ttg private hospital..gov hospital..hosp mana mahai..hosp mana murah...ha rajin2 la baca ..157 komen semuanya..aku dah baca..cumanya aku tak komen jer dlm entry tu..aku nk komen kat entry aku hehehe

antara yg menarik perhatian aku (aku amik yg bsalin kat kpj seremban jer )
*******************************************************************************
...well.. i tink all those cost abt $3K is not v.expensive if for a KL private hospital as I delivered my baby in Seremban Specialist hospital and it cost me (normal with epidural) about $3K plus and my epidural came off cos i was allergic to the chemical in it and was scratching a lot and the anesthetian doctor refused to put it back (it was 4am and he needs to drive to hospital) and was told that re-insertion of epidural will lead to high risk of spinal bone infection, found out from 2 other specialist that it’s nonsense… some doctor with high morale hey… his name is abdul something.. beware.. !! ... (salah srg yg bg komen)

....but i delivered at Seremban Specialist (KPJ)..
with dr Ishak.. huhhh.. wat a great doc, great delivery experiance.. 2 days one nite, only RM1399.. took single room, RM1499..
the staf nurse are great..
pastuh masa kepala baby dah keluar, dr Ishak azan sambil slowly pull our my lil one..
2 other doc, Dr kala and Dr Ivan pun great..
when i had my maternity class, there aare bout 5 couples that come all the way fr kl,
they plan to deliver in seremban because of the price and services..
(org lain lak komen)

**********************************************************************
DR amran pakar bius aku aritu dh explain... akan ada kes cmni..dimana epi tak jalan tp sgt2 jarang berlaku...dia ada la lukis tjuk saluran2 darah tu.. cam aku phm jer.. (dia kata aku byk tny huhu)
btw,doc abdul ni dah takde kot kat SSH tu..sbb aku tgk nama ,srg jer pakar bius kat situ

so ni pulak komen aku yer...aku nk compare dgn ANNUR HOSP BANGI

DOCTOR
-dua2 hosp. best ,dulu ang doc fatima kat annur,skrg ngn doc ishak,SSH

NURSE
-lg best servis kat annur...aduiii mmg 1st class la aku rasa layanan depa..tak penah masam muka..nak2 aku operate lak kan..lemah lembut jer wat keje..nk cuci badan aku ker..nk tukar cadar ke baju ke..
-kat SSH ..ok la layanan tp bila aku tekan bell panggey..lambat sket dtg..pastu ada srg nurse ni..aku tak igt nama apa..tk sempat tgk rasanya ..cam garang sket ler..dah la tak senyum...buleh pulak..masa nk tukar lapik kertas tu..dia suruh aku angkat kaki..wehhhhhh giler paaa..aku amik epidural..kaki dh berat giler..mmg tak leh nk angkat..kena org angkat kan..
aku kata ..dah tak boleh...berat ..aku cuba jugak tau...pastu dia cam kata..kena try la..nnt nk bersalin camner??? .. dia ckp tu kasar ok ..apasal derang tak wat dua org..kat annur dua org wat keje nk tukar tu ..dah tau aku amik epi..geram aku

pastu pagi lak..org yg sama..dia mai tny ..kul 6 pagi masa tu..dah kencing blom?aku ckp la blom lagik..blom rasa nk kencing..pastu ..dia jwb lagik..kena kencing jugak..nnt rahim lmbat kecut
nada suara dia cam memaksa aku tau..pastu kwn dia yg srg lagi cam tau ja kwn dia kasar tu..
dia pesan kat aku ...nnt dah nk kencing bgtau ek...haaa..elok jer kwn dia ckp...
doctor pon tak paksa2 aku wehhhhh...tny elok2 jer..

yg lain2 ok jer...teman aku smpai dlm toilet nk tukar pad..masa first nk pi kencing tu..siap bdiri tepi dlm toilet tu ehhee..malu pon ada..pastu tlg cuci lagi hehe..baik tul..asben aku pon tak sanggup nk wat..takut darah jer dia..

aa lagik satu..lepas bersalin tu..esoknya tgh tu ubat tahan sakit dah habis kesan kan..pastu rasa la sakit tu..aku minta la ubat tu..nurse tu kata..nnt gi amik kat farmasi masa nk balik nnt..
huwaaaaaaaaaaa..boleh gitu...sabor jer la

masa kat annur..aku mintak ubat tahan sakit..cepat2 derang dtg ..nk inject..pastu aku takut lak kena inject aku tak mo plak.. (mmg nguji kesabarn nurse la kan hehehe) ..pastu doc tmbah epidural jer..hehe..sehari rm50


WARD AND LABOR ROOM
-annur lagi best dan murah

KOS
tak leh compare sbb lain2..
-dulu csect RM57++ 4d3n rasanya ,baby kena rm23++ sbb ada kes lain (TNB COVER :) )
-skrg normal+vakum+epi =rm2980 21/2 days ,baby lak rm250


lain2 review
baca kat SINI ..

7 comments:

Faina Arisya said...

annur kira masih murah lagi laa... ada member husband bersalin kat Ampang Puteri.. sampai 8K.. mahal nak mampos..

rynas said...

Saya pun suka bersalin kat Annur masa mula-mula rasa takut juga takut mahai sangat. TTp saya try normal kena induce + csect cuma
RM55++ jer. Mas anak first kat Selasih Specialist kat Kulim tuh Csect juga kurang singgit RM6k. Layanan kat Annur sgt puas hati..mmg bestlah tak perlu org2 tunggu baik hasben sekalipun mmg dorang buat semua kdg2 malu sgt..saya sampai cakap kat nurse tuh...kalau saya boleh buat saya nak buat sendiri jer..malu akak dik," nurse tu cakap lembut jer dah tugas kita org kak. Doc pun sgt baik hati dan lemah lembut. cuma masa check uplah bercenta sikit sgt ramai org. saya lepas kuar spital cam terbayang2 lagi keseronokan tinggal kat Annur bleh cakap kat hasben dlm pantang nak dok sini suruh nurse jaga hahhahha..insyaallah anak ke3 nanti nak bersalin kat annur lagi..(panjang plak yer)

PuteriSatu said...

mak ai mahalnye ye na....yerla biasala kan nama pun swasta...tapi akak bersalin kat HUKM pun..dah kira okla...alhamdulillah layanannya kira tak menyakitkan hati...walaupun ada sorang berdua nurse yang garang sikit..tapi ok je... tak serik lak rasa nak bersalin kat gov hospital ni...coz...okla...hiks...

cendawanintim said...

haaaaaa, buleh buat revision tuk baby ke-3 tu!

saya memang takder pengalaman bersalin kat priv. sebab swasta takmo accept kalu ada kes...(kena hypertension masa peknen iman dulu)

shiemz said...

hermm..x mampu la nak bersalin kat private. Company hubby x cover... kalu cover, nak juger... tinginn...

[S]itie [B]Um [B]Um said...

yg penting kualiti servis diorng kena bagus

kirana said...

kak faina,
aa..annur kira affordable lagi lak..

rynas,
betul2..pas kuar tu masih tbayg2 sonoknya org jaga kat wad annur tu hihi..cam nk duk sebulan jer..seme org buatkan mau tak syiok :)

kak puteri,
sy ni sbb guna TNB punya ..kalo sdiri bayo mau pikir 14 kali kot :)

cend,
aa kalo ada kes mmg kena anto pi gomen jugak

shiemz,
hihi sy pon guna asbern jer...nk harap duit sdiri hihihhi ntah ler

siti,
tak bagus nk kena lempang ???hehe...dha bayar mahai2 kan..

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin