Cabaran inchi dan kilo | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, January 12, 2009

Cabaran inchi dan kilo

wah2..sempena tahun baru ni..ewahh...tiba2 aku ada azam lak ...dpt ilham masa dlm pantang ni

Aku nk sahut cabaran utk diri ku sdiri...
INCHI dan KILO ?apa persamaan dua benda ni?
>>>>dua2 harus DIKURANGKAN !!!

berat terakhir masa 39wks peknen ialah 66kg ...ini bermakna berat aku bertambah
sebanyak 12kg dari berat sebelum peknen iaitu 54kg.

selepas seminggu bersalin...setelah kluar segala2nya...baki berat yg harus aku usahakan ialah 59kg ..jadinya..aku perlu turunkan berat lagi 7kg utk mencapai target berat yg saye suka 52kg...sbb 54kg pada aku sudah menampakkan diri aku mokmok!


untuk inchi pulak..tmpat yg nak dikurangkan ialah PINGGANG!!
yg atas tak leh nk wat apa dah..redha jer la dgn inchi yg bertambah tu..
yg part bwh nk kurang kan tp takut npk sekeping lak nnt..tak pa la..kekalkan jer bior jadi JLO sket ekkekeke janji tak dak selulit yerr..

so utk pinggang ..aku kena bekerja keras utk kurangkan sekurang2 nya 2 atau 3 inchi tuk kembali ke pinggang sblm peknen..
utk kembali ke pinggang anak dara ku sudah tidak mampu..byk tu nk kurangkan

sila bg sokongan kepada saye hihihii :)

12 comments:

atie said...

cyaiyooook na, u can do it...cewah, tuan yang pandai komen ni camner heh heh.

Yang penting kesihatan diri dalam pantang diutamakan yaaang.
Aisya dah pandai pe eek

Dy said...

Semoga berjaya...
Kak Dy masa pegnen kali ketiga berat tak naik byk . Sbm= 58kg sbm beranak 72kg .5 hari lepas beranak drop 57kg. Kali keempat pn gitu masa tu pegnen kembar . Sbm =53kg...sbm beranak 75kg lepas seminggu turun 59kg. Masa pegnen perut jer besar berat tak naik byk. Heran gak berat tu cepat tul turun. Tapi sekarang hampeh ...susah nak turun dah berat.

cendawanintim said...

selamat berjuangggggg!!

kirana said...

k.atie,
hiks...jom la join the club :)

kak dy,
huish cepat giler akak turun ek...hmmm bestnyaaaa

cend,
tima kasih!

Mak Su said...

selamat berjaya :D

SUZIE APAI said...

mak bidan bgtau,jgn mkn nasi lps kul 8mlm...

Shais said...

selamat berdiet dan bersenam:)

naz ilyn said...

salam...

dah selamat melahirkan yer... moga azam akan terlaksana besar tu cabarannya

aie said...

Hi, salam kenal,
Wish u selamat berdiet

cikda said...

bukan hang jek yang berjuang..aku pun sama..tp aku mmg xsangka la badan hg blh mokmok, sampai aku pun xkenai..dlu masa sekolah beria nak gain weight..ahaha..
anyway..caiyok..caiyok..

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

salam perkenalan

seronok baca yr blog .. hope tak kisah kalau exchange link kan

PerantauSepi1306 said...

yashhhhh baguih la semangat baru.. isk, isk... semangat jati diri kena kuat nie...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin