CRUISE TASIK PUTRAJAYA | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, January 25, 2011

CRUISE TASIK PUTRAJAYA

Tenang2 ya …bikin rebut kalian nih….baru sekeping gambar tu..mcm2 spekulasi kalian timbulkan hikhik
Ada kata aku slim..ada kata aku gemuk..ada kata aku selebet ..hehhe tak kisahhh
Tu penilaian masing2 berdasarkan gambar ..gambar bisa menipu yerrrr ..tang kata nampak aku slim tu…tu pandangan depan kot hehehe ..
Bila nampak gemuk tu…tu angin tiup baju aku hahahahah tak nak terima kenyataan
Aku tak kisah pon…kurus ke gemuk ke..cun ke selebet ker..aku letak jer gambar…..

Layan jer la gambar tak seberapa..almaklum ler..hanya guna henpon C510 aku tu jer
Kalau korang ada dlsr …syiok jugak menembak atas kapal ni ..cantik2 view

DSC05801
Tempat nak beli tiket dan naik kat bwh dekat dataran putra …letih gak la nak menapak turun tangga tu..
Turun tak per lagi…tang naik tu..lenguh2 gak la tangan aku ni mendukung aisya

DSC05802
Tiket 3 shj…kanak2 bawah 3 thn tak perlu bayar
Harga tiket ..dewasa RM30 ,kanak2 RM20 ..pakej family pon ada ..RM84 utk 2 dewasa 2 kanak2..lain2 harga leh tgk website
Mula tu kami nak naik bot jer..dayang senandung kot..murah sket yg tu,..aku suka open air gitu ..tapi tak dpt naik sbb aisya bwh 3 thn…tak de life jacket utk dia




DSC05800
Sementara tunggu kapal …..tengok2 ular..parrot …pakej bergambar rm10.


Nama kapal..Sebarau…yg ada pakej makan2 tu..Kelah kot ..tak amik la pakej tu….dah tau takkan sempat nak makan2 dgn tenang punya lah

DSC05841

DSC05811
Keadaan dalam kapal..masa ni belum penuh lagik…lepas beberapa ketika…
Penuh dgn warga iran…kami 2 3 kerat yg melayu yg ada dlm gambar ni lerr
Aku ckp ngn asben..salah timing ler kite,..konduktor tu kata ..mmg setiap masa penuh dgn warga iran


DSC05814
Lepas tu..derang bg kami naik atas dulu…warga iran kat bawah lagik dgr taklimat …nama2 bangunan kat putrajaya tu ler

DSC05817
Kat atas baru berangin sket…baru rasa nikmat naik kapal …

DSC05838
Tu tudung selebet efek angin tiup hehehehe ..lama tul tak pakai tudung ni…kekok sungguh nak pakai..jadi tak reti pulak
DSC05821
Ni gambar yg akak aku kata aku gemuk :P ….angin tu tiup baju aku hahahaha tak nak terima kenyataan

DSC05823

DSC05824


DSC05840
Berangan
DSC05828

DSC05827

Selama 45 min atas kapal..rasa puas la jugak..letih jaga aisya…dia lari sana sini..seriau aku..dah ler palang gitu jer ..
Duduk atas la best..lepas tu kami turun bawah..bg warga iran lak naik atas…kat bawah mmg tak seronok..
Deck kat depan tu sempit nau..kat dalam panas lak..aircond tak sejuk
Nak naik kali kedua..tidak la kot..cukop ler merasa sekali ..kalau nak cruise lagik ..pi tengok tempat lain pulak ..
Letih nak upload copy paste code …gambar ada kat facebook kalau nk tengok..ada la sikit2…lebih kurang jer..video ada malas gak nk upload
Eh lupa ..nk bgtau gak tu…aku berbaju kurung tu..baru balik dari makan kenduri hehehe..terus lajak singgah situ…aku tak kisah…baju bukan rambu ramba sgt.

6 comments:

SUZIE APAI said...

hikss...tak pe la berisi ckit pun ana wei, best ckit abgsyg nk peluk..

banyak la ko punyer tiupan angin...hiksss...larikssssssssssss

Em's Family said...

ler.. mati mati ingat bejalan berdua.. rupenyer ade askar askar jugak hehehe

ana-kirana said...

suzie,
hahahha tak terima kenyataannnn :P
ko tak yah dok lariii laaaa

mira,
hehe gimik gambar solo awal2 jer :P

MrS. F!zA said...

best jgk..tp boleh thn regenya kan..sekepala rm3o...nti lah boleh gak bg idea kt hubby..

genny da bomb said...

hahaha..mmg lain la muka hang pakai tudung gini..lama dh hang tak pakai tudung gini kan..kekekekeke..

ana-kirana said...

fiza,
aa awk ada kamera best tu ..elok ler menerai kat situ

geni,
gelak kat aku tuuuuuuuuu!
hihi jahat

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin