New water heater | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, December 15, 2008

New water heater

jeng jeng jeng ...
haha mai nak tayang water heater baru ku (hasil duit claim rebat minyak)

pagi2 kan skrg sejuuuuuk ya rabbi..gigil nak mandi..
so alang2 mmg target nk beli pon before bersalin..nnt nk mandikan baby sng
tak yah la jerang air lagi kan ..heheh dulu2 dok jerang jer air

bersama model beebest :P


ni la ha...7 bintang lagi koooo

kami sevey 2 jer kedai letric kat jalan rahang nun..
mula2 pi kedai letric rahang..sevey2 rege..kedai tu jual brand centon(aku tak penah dgr..tp glemer ..cina tu kata),beebest,alpha S series ..
aku mula tu nk amik alpha la..design pon lawa ..slim gitu..tawar2 rege utk yg w/o pump dpt ler rm335 dari rege asal rm399 kot

pastu kami kluar jap gi kedai lain lak..tgk kedai sebelah tu jual panasonic , joven ngn euro uno.
ehmmm..joven mmg murah tp takder warranty lak..yg ada cuma euro uno jer..tu pon setahun..terus aku kuar tak tawar rege

pastu kami pi singgah kedai wat frame lukisan..tny2 rege..mungkin asben akan antor situ kot..tak sure lagi

pastu masuk balik kedai yg first tadi..hehehe..salegal tu kata..aik cepat u gi sevey rege :P
masa nk amik alpha S-series tu..nk la color hitam kan..nk match kan ngn bilik ayor aku tu
rupa2 nya ada satu color jer..biru..cina tu kata..alpha kuarkan batch by batch ikut color..huhuhuu
so cancel..masa tu tak tgk lagi brand beebest ..sbb npk mahai sket beebest ni


last2 tny2 rege ..leh la dpt kurang rm360 dari rege asal dia letak rm399 w/o pump..
yg ada pump rm649 ..umah aku kan dah wat bypass...air dah laju giler..heheh so tak yah la pam2 lagi

tambahan pulak..beebest jer warranty 5 thn..yg lain2 seme sthn jer..
pulak tu hose nya plastik..asben tak mo selain plastik..takut elecrical shock katanya..
mmg la dah ada protection dlm tu..tp mana la tau.....kalo kes letrik bocor tiba2 kannnnn




keje2 pemasangan..upah pasang kontraktor derang rm60..kalo amik org luar maybe murah sket
tp cina tu kata..kalo derang pasang..apa2 hal senang nk claim kalo salah ke apa ker


yeay...skrg saye sudah leh mandi tak sejuk gedi lagi!
boleh mandi dgn 5 cara pancutan air :)

detail brand beebest ..

8 comments:

NONIE AZIZ said...

perghhhh...lepaih ni ana mandi main pancut-pancut la...kekkeke

SaDi said...

mahalnye harga alpha tuuu... masa sadi beli dulu... s series jugak with pump... lebih kurang harga w/o pump kat kedai yang kirana beli tu jee... takut dia upkan harga tinggi sangat... anyway... beebest pun best jugak... asalkan pagi boleh tidur air hangat... huahauhauhuahua :D

cendawanintim said...

mende ni sangat penting kan...

bila la umahku nak pasang jugak..asben cakap tunggu duk umah sendiri..terpaksa jerang air pepagi...

azreen said...

okla mcm tuh...so takde alasanla kan tak mandi pagi....muahahahaha...

PuteriSatu said...

na...sila snap gambar KC yang dah dipenuhi barang2 itu ye...akak begitu teringin sekali untuk melihatnye...wekekekek....

dr_wahida said...

dah lama gak ngidam..tapi kan since rumah tak siap lagi malas pulak nak pasang kat umah sewa ni..tahanla gigil2 mandi pagi..

dr_wahida said...

dah lama gak ngidam..tapi kan since rumah tak siap lagi malas pulak nak pasang kat umah sewa ni..tahanla gigil2 mandi pagi..

kirana said...

kak nonie,
ekekketak sempat nk main pon huhu

sadi,
oh ye ker ..tp alpha beza pump ngn w/o pump mmg tak jauh pon..

cend,
tgu la umah awk nnt ehehe..

azreen,
hiks..

k.puteri,
hehe..tgu la..

dr_wahida,
tgu dok umah sdiri la hehe..kite dulu pon tahan jer dok umah sewa

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin