Bunga Fatimah | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, December 3, 2008

Bunga Fatimah

penah tgk tak bunga fatimah?ada org panggey akar fatimah kot..
aku dah nak start minum air rendam bunga fatimah ni..
smlm dah rendam..tp tak minum2 lagi sbb air tukar jadi color lain..
sblm ni aku pinjam akak aku punya jer..air jernih la..sbb dah byk kali guna
kali ni aku guna yg baru...kirim kat kwn gi mekah..so air dah tukar jadi cam akar kayu punya air tu...huhuh takut lak nk minum

sapa tak penah tgk..nnt aku paste gambo..
ajaib tau..kalo tgk dlm keadaan kering..kecik jer..kuncup besar penumbuk gitu
bila kite rendam dlm air..dia kembang besar..ikut besar mana bekas air tu..
perumpamaannya..mcm nk bg bukaan rahim kite tu besar gitu ler utk memudahkan bersalin nnt...bunga fatimah ni ada kat mekah jer..so sapa2 nak tu kirim2 la kat org gi mekah :)
nak pinjam ngn I pon boleeeee :)

12 comments:

KV said...

akak tak pernah minum. Tapi ofismate akak slaluminum bila dorang sampai due.

ila said...

ana, cikgu sek aku due cam hang gak(tak period coz bf), tp deliver awal sebulan...29 nov...pape pon semoga semua selamat....

azreen said...

tak pernah dengar pun ana...apa2 pun smga selamat bersalin ek....wah mesti tak sabar dah kan....hehehehe

cendawanintim said...

dah elok minum sekang nih...

kalu tak silap, orang sini panggil kembang semangkuk..

memang saya amal minum tu dulu2...

rynas said...

ohh penah dengar pasal bunga ni sebab akak2 bersalin mmg minum air ni. mmg ada kat umah masa mak n ayah g Mekah dorang bawa balik. saya dua2 anak tak sempat minum sebab kat kampungkan bunga ni asyik lupa jer nak amik.
apa2 pun selamatlah yer..makin dekat tuh harinya....hehhehhehe

rynas said...

ohh penah dengar pasal bunga ni sebab akak2 bersalin mmg minum air ni. mmg ada kat umah masa mak n ayah g Mekah dorang bawa balik. saya dua2 anak tak sempat minum sebab kat kampungkan bunga ni asyik lupa jer nak amik.
apa2 pun selamatlah yer..makin dekat tuh harinya....hehhehhehe

NaZa said...

ana, paste la gambo. nak tgk. leh la kirim kt MIL aku suh belikan..

NONIE AZIZ said...

ana pastelah gambaq nak temgoklah macamana rupanya

atie said...

Tak salah mencuba na..yang penting banyak berdoa dan solat hajat ye...air yassin pun sangat baik

SaDi said...

sadi panggil akar fatimah... lepas minum tuuu... masa dah terbuka 2 cm... sadi minum minyah selusuh... supaya mudah budak keluar... itu pun mau 8 ke 10 jam baru bersalin.... huahuahua... :D

Shais said...

akak yg berdebar-debar lak....banyakkan ye.

Anonymous said...

salam... saya ada jual bunga fatimah nie... jom singgah...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin