New routine ... | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, December 1, 2008

New routine ...

yeah..arini aku datang keje dgn seronok sbb tido rumah baru !hehe..
tp mood aku dirosakkan oleh superior aku..arhhhhhh menci tul laaaaaa..pagi2 dah kecoh


SERONOK!BEST!
tu jer perkataan yg dpt diungkapkan...penat mmg penat..tp bila dah settle pindah..
Ya Allahh..leganya rasa...nikmatnya rasa..seronoknya rasa..duduk rumah sendiri..
rumah yg aku ngidam 2 thn lepas.. (aku idamkan ikut kemampuan ler..nk ikut tu nk banglo ekekekke)

seriussss..mmg rasa puas hati sgt2..tak tau nk gambarkan camner ewaahhhh
pagi ahad tu bangun rasa cam gi bercuti jer..sbb bgn tido ..turun bwh tgk suasana umah lain heheheh..
asben kata cam dok hotel..ewahhhh padahal tido atas tilam tak berkatil pon ekkekekek ..tp punya seronok suasana rumah baru tu...
aiman lak main sampai tak tido2 siang...yer la..umah ni luas sket kan..selesa la sket utk budak main kan..

eh aku nk cete rutin baru aku pagi ni..
-mlm kena iron baju siap2..normally aku iron baju pagi..kul 6 bgn terus iron..now..tak leh lagi lah gitu..
-kul 6 bgn terus mandi..siap..
-kul 7 dah kuar umah..dulu kul 7 baru terhegeh2 nk siap..
-sbbnya aku kena patah balik ke snwg utk antor aiman..lagi stesen carpool aku kat sana..
-arini aku gi antor aiman sbb asben lambat..pasnih asben lak lah gi anto..

"jauhnyaaa..kena patah balik"ungkapan yg biasa aku dgr bila aku bgtau antor anak kat snwg

motivasi utk aku ....tak per la..aku nak yg terbaik utk anak aku..lgipon susah kan skrg nk cari bbsitter yg jaga anak kite mcm anak sdiri..nnt adik aiman pon aku nk antor situ..
tak pa la susah2 dahulu...bukannya sepanjang hayat aku kena gi antor situ..plg lama pon lagi 4-5 thn jer..


dulu..dlm bulan dec 2006 (tgh sarat peknen kan aiman) aku ngidam nk beli umah skrg ni..jenuh pujuk asben nk bg dia setuju apa yg aku nak...tp cadangan ditolak pada mulanya

pastu ..dlm bulan Julai 2007 ..asben setuju pulak setelah aku ajak gi tgk rumah dan kawasan
pastu beliiiii ...sib baik ada fasa 3 blom launching lagi..yg bulan dec tu fasa 2 dah habis

now..bulan dec 2008 (tgh sarat peknen adik aiman)..kami dah pindah masuk...alhamdulillah...tercapai jugak hasrat aku..

smlm masa nak bg kunci kat owner lama..dia kata..eh dulu u masuk sini pon peknen kan..
hehe..yaaa..tarikh yg sama..keadaan yg sama..amik kunci tgh sarat..serah kunci tgh sarat..

7 comments:

PuteriSatu said...

Gambar plzzz....hiks...
tak per la na...janji kita puashati dan rasa senang hati anak dalam jagaan orang yang kita percayai....
gambar plzz..gambar...gambar...hiks...

Ogy said...

wahh seronoknyaa......... :)

NaZa said...

bestnya umah baru.. tahniah... :) pasni shopping pinggan mangkuk, nak penuhkan cabinet kt dapur. eekekke

cendawanintim said...

umah baru, umah blog pon baru...!!!

cayalah!!!

clap2 sket..!!

ila said...

dah naik rumah baru rupanya...seronoknya....pasni mesti tanak tinggal rumah lama2, mesti rindu ingat rumah jer...kekadang tu balik kg pon teringat2 rumah sendiri...haruuuuuu

kirana said...

kak puteri,
hehe..gambor tak dak yg latest apa pon...

ogy,
mmg sonok..tgu giliran awk lak nnt kan..

naza,
hiks..bila tu nk penuhkan tak tau la..masak pon jarang2 ekkee..

cend,
clap2.. :)..syukur...

ila,
tul tu..mmg best jer..hati dok igt umah jer haha.pasnih nk shopping pon shopping utk rumah jer

azreen said...

babe jaga diri k....susah sikit takpe janji hati senang kan....hehehe

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin