kisah gi klinik panel | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, July 7, 2008

kisah gi klinik panel

virus M melanda diriku buat kesekian kalinya..ntah apa malas sgt nk update..

bizi ngn isu2 semasa...arini aku dah tak da mood nk baca isu semasa tu..aku pon godek la balik blog aku ni..



sabtu baru ni..seperti di plan di entry sblm2 ni..nk gi inject aiman & ante-natal checkup.
aku sengaja tunggu awal julai sbb co aku tukar panel baru..so kena tukar klinik lah...leceh tul..nk mintak masuk dlm list panel lagi la makan masa..

pas bekfes sup tulang,pi amik n tempah baju..pastu gi klinik..
aku saja nk survey klinik yg ada doc pmpn.tak malu sgt nk checkup nnt..
klinik pertama aku masuk..mmg tak da sticker panel insuran ni ..
aku tanya la.."ni panel **********?"
"*******..tak der,cam tak penah dgr ja "..kata srg budak ni
"tapi ni ada dlm list panel ni".
"ooo..**** jap2..cek dulu..."kata srg budak lagi smbil pi tgk kat sticker note kt pc dia..
aku tgk ada la tulis kecik ja..
"oo ni **** ek?" ..tny budak tu
"aa sama la..yg ***** tu kecik ja tulisnya kat kad ni " ..

"hmm....sy nk tny ..nk wat pregnancy checkup ni..doc pmpn ke laki?
"doc laki..doc pmpn malam ni"
"scan ada ker?"..aku tny sbb stgh klinik mmg tak da scanner
"ada..tapi **** ni tak cover ..kena bayar"
"apsal tak cover..co saye cover seme lah ante n post natal"
"tak2..tak cover.."budak tu berbahas lagi ngn aku
"ermm tak pa lah..nnt sy dtg mlm.."..



pahtu aku pi klinik lain pulak..ada sticker panel kat luar..
"skrg doc laki ke pmpn?"
"laki..doc pmpn kul 6"
"oo sy nk wat pregnancy checkup ni..scanner ada?"
"ada..dtg petang ni lah.."
"ok..ni nk inject 18bulan ada?"
budak tu pon pi cek..pahtu dia call la panel ******
"kak,injection cover separuh jer..rm100 akak kena byr rm50"
"apsal separuh pulak..co saye cover semua la"
"tak..ni ****** kata separuh jer.."

aku dh bengang jugak la..dah bebel2 kat *****..geram ni
aku pon kluar...petang nnt nak dtg semula ni..
dlm kete aku call la sdiri ****** ni..

"heloo..saye rohana..nak tny pasal coverage ni"
"yer cik.."
"vaksin utk baby cover tak utk 18 bulan?"
"jap..bagi nama anak cik"
aku pon bg la nama..
"cik..tak cover lah.."
"tak cover utk 18 bulan ke semua"
"semua"
"eh apasal tak cover..aritu briefing maintain semua coverage..arini lain plak"aku dah bebel kat org tu..
"jap ek"aku pon dengar dia tny kwn dia..kwn dia kata cover..tp dlm sistem tulis NO
"eh cik..cover2"
"ok..pregnancy..kalo scan seme cover kan.."
"aa cover semua"
"ok terima kasih"

haaaa kau..tgk tu...ni la susahnya tukar2 panel ni..srg kata tak cover..srg lagu ni..
haru..dlm sistem cam lain..,yg susahnya aku ler..sib baik ler aku tak bayar apa2 lagi..

nnt nk story kisah mcm mana doc check mcm lepas batuk ditangga

hangin aku smlm tgh2 lak tu..

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin