anak beranak demam | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, July 14, 2008

anak beranak demam

khamis
-plan pas keje nk gi tgk anak buah aku yg kena denggi..dah alang2 asben mai kl..
tepon bbsiter nk inform balik lewat..tapi dgr nada kak chom cam tak best ja..katanya aiman demam ,pahtu cirit birit smpai melecet la..terus cancel tak jadi nk gi tgk nak kak aku..jcard day pon tak jadi nk pi la
alhamdulillah pas admit 6 hari..anak dia dah sembuh....tak sempat nk gi melawat lagi pon

-smpai jer umah terus gi amik aiman bwk gi klinik..padahal ubat demam ada lagi tak bukak lagi pon..tp ngada jugak nk pi ..saja nk cek kot ada sakit lain..
-doc bg ubat cirit,sakit perut,demam
-aku lak..baru dok sakit tekak..cm nk demam jer..doh doc cek skali..tgk suhu 37.3 jer..tp mintak gak mc..sbb takut esok tak larat nk gi keje..

jumaat
-demam aiman dh berkurang..sumbat ubat mlm tu....tp cirit birit tak baik2 lagi..cian dia
smpai ngengkang jalan..pedih melecet ..bila basuh tu lagi pedih..dah sapu vaseline pon still kena jugak..tajam sungguh

-aku pon dah mula la soksek soksek..masa cek smlm tak dak lagi selsema..
ni dh mula..batuk..demam..selsema..huhuhuuu.

sabtu & ahad
tak pegi mana2..sbb aku demam pasang surut..jap baik...jap demam..letihhhhh..
-cian gak tgk asben....ngn nk jaga aiman CB lagi..sib baik dia dh tak demam cuma kerap tukar pampers la...

isnin
gagah datang keje jugak...boss suruh gi amik mc jer...takut berjangkit lak..
aku ..tgk la..kalo tak larat sgt2 nnt gi la klinik..aku pon sbnarrya ngelat2 mkn ubat..tak ikut aturan..cmner nk cepat baik..tak penah demam lama2 gini..slalu kalo demam minum 100plus dh ok..ni tak ok2 lagi...mulut payau,.tawar..makan apa pon tak rasa..sungguh takda nikmat ...mkn ubat lak rasa pahit jer..tu yg tak lalu mkn ubat tuuuu...

5 comments:

PuteriSatu said...

alahai ciannya anak beranak tak sihat ye...akak doakan cepat sembuh ye..

cendawanintim said...

siannyer...meh sini, saya buatkan sup ketam...!

makan ubat tuh, amik yang mild dose ajer tau...

minum air banyak222...

jaga diri..

shiemz said...

salam perkenalan...siannyer semua demam yek..ade chemistry la tuh... :D

NaZa said...

rajin sungguh mmbr aku ni. sakit2 pun pi keje. ekek.. sampai boss siap suh cuti tu...

Ibu Emir said...

sekarang ni memang musim demam.. n yeah kesian aiman jalan ngengkang.. sure pedih bile kene air

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin