SUDAH KETEMU POKOK IDAMAN HATI | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, February 17, 2010

SUDAH KETEMU POKOK IDAMAN HATI

dah lama tak shopping pokok2...
laman pon hampir terbiar..ni semua kerna en ali...minat dia beralih arah..asik tengok motor kat tenet jer...tu belom ada motor sdiri..kalau ada nnt..ntah2 aku pon dia lupa nak jaga :P

cuti raya cina baru ni..tak balik kampung mana2 ...hanya duduk di seremban
ahad jer pergi bermalam di rumah baru akak kat sg buluh...
dah pegi sg buluh tu...aku dah aim nak carik pokok aku minat

masuk area sini ..macam area kg2 kat bali..yg penuh lukisan..tapi kat sini kampung penuh nurseri..sepanjang jalan kiri kanan ..kedai pokok..kedai pasu..kedai batu pijak..geram2


akak ku bwk datang sini..sbb dia penah dtg sini ..senang nak mintak tawar2



sebab kete dah berat..tak leh nak beli byk2...
asben amik rumput karpet 15 keping ..nak tanam dekat luar pagar tepi jalan tu...dah org majlis tak pedulik semak samun tepi tu..kena la jaga sdiri..
rumput 2x1 kot..rm1.80 jer..murah lah..kalau kat kedai sini mau rm3 kot

pokok kipas idaman hati ..aku amik yg besar terus ..sebab tak sabar nak tunggu pokok besaq..
rm35 ,pasu rm38 ..ni kira sudut aku..suka sgt2..duk dalam rumah..bukak pintu nak tengok pokok selalu..ampaian alih ketepi
aku ada sudut ..dia pon nak buat sudut gak
ni dia punya hasil...kami lawan susun batu sapa paling cantik...
dia amik port atas penutup loji tu ..kira ok la ada seni susunan gak la..
rumput2 tu tak terjaga ..kecian sungguh...ada tempat hijau..ada tempat kekuningan
tapi aku rasa aku punya sudut paling cun (sila vote aku )..hehe kecian asben pakai pokok lama.. :P


pasnih nak cari batu putih lak..aritu batu putih ada tapi kecik dan tak lawa lak bentuk dan color
target kedua..nak pokok keladi daun besaq pulak
lupa pulak ..pokok kipas ni tak boleh kena cahaya matahari direct sepanjang hari...nnt daun pecah dan kuning2..

7 comments:

MommyDania said...

tang pokok, aku bg credit kt ko la. tang batu, en ali menang. hehe

Diarihatiku1976 said...

amboi.. sampai ke sg buluh ronda cari pokok ekkk.. mujur keter muat.. ahakss

genny da bomb said...

aku vote for laki hang part batu hihihii..

:: imanja :: said...

wah sukanyer kalau citer bab laman ni...umah ana ni lamannyer besau..leh la kalau nak wat air terjun bagai..hehehe...cam kiter ni cenonet je lamannyer...

pokok ana tuh dok boh camtuh dlm pasu ker ataw tk sempat nak kuarkan dr poly bag tu?...anyway vote pokok kipas...pasu hitam tu sgt lawa ok

Fiena said...

aku nk vote utk en ali gak psl susunan batu.. mmg kreatip
hehehe

kirana said...

momydania,
hahah 2-2 ko undi ..hehe bangga la laki aku tu

diarihatiku,
alang2 pegi sana..ronda la sekalik..tu pon kete dah senget boot rasa

geni,
huhuuh awat tak vote aku....mesti dia dok senyum hangpa dok vote dia

sue,

lawakan pasu hitam tu cewahhh
tu saja letak dulu..tanah tak beli lagik nak bukak polibag tu

fiena,
menci aku..huhuhu..menang kat dia

my little family said...

Ana, akak pun kelmarin p beli pasu2 nk tanam pokok yg kami ambik kat kg aritu..hehehe.. sama2 la kita mghijaukan bumi..ceeewah..hahaha

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin