bajet..checklist..bajet..checklist.... | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, March 18, 2008

bajet..checklist..bajet..checklist....

ini semua angan2 ku saja...kalo ada bajet baru dilaksanakan :)


skrg ni dlm fikiran ku asik berangan pasai umah baru jer..
susunan blom mengikut kepentingan dan keperluan dan bajet


Grill -RM5k


grill nk cm ni jer..simple n white color


Kitchen cabinet -rm6k
plaster ceiling -rm2k



minat ceiling cmni..tapi takut berabuk lak

Poin extra -rm500
Lampu /kipas/acond -rm2k

Cat-rm1k
Langsir -rm1k
built inWardrobe n katil -rm2k
Tangga /divider
Car porch tiles

Landscape


ok gak tutup longkang ngn batu2 ni ..berangan nk wat cmni pastu
ada pegola kat depan utk lepak2 minum petang



gambo sekadar hiasan -water features ala2 bali gitu ..

Bilik air -pintu cermin

Auto gate and alarm -2k


TOTAL RM21k plus ..hahahahha..ni bajet merapu..nk kena sevey mintak quotation lah..
agak2 brp lah WANG nk cukop ni ..huhuhuhuhu.... spt biasa..aku berangan dulu :)

7 comments:

KV said...

kv pun tk sabar2 nk tunggu rumah siap ni. Lambat betul rasanya.;)

nasazfrog... said...

ana umah bile siap kat area maner? klu 21k tu kire puashati dah... sok ader duit lebih tambah la sikit2, smua gambar yang ko tunjuk kan tu smua aku minat simple but very nice kan... oo patut la...

viruspadu said...

kitchen kabinet 6k je yer

huhuhuhuhuh

kirana said...

kv,penantian satu penyeksaan ewahhh..

nasaz,
umah tu kat sban2 ,siap tu aku agak tahun ni jugak lah..ikut SPA June 2009 ,aku bajet2 merapu jer tu..

vp,
6k tu tak cukop ek..hihhi..

PuteriSatu said...

seronoknya nak pindah rumah baru ni kan...tapi bab bajet ni kurang seronok sikit nak pikir kan...tapi tak per,..pelan2 wat renovation..klu sekali gus mag terasa dik..

syahida shafie said...

kekke..k ana rupenye..ni syida sek syed putra kawan che nah dulu.ntah kenal ke idak..tp tgk muka tadi mmg rasa cam sungguh..tak brubah pon muka...hehe

ana-kirana said...

shida...kenai2 ....che nah pon kenai aihhhh..
kak ana dok sban 2 ...rajin2 singgah la mai umah :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin