tag first time ... | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, June 25, 2008

tag first time ...

ni nk bayar hutang tag kat cendawan

1.1st time naik kapal terbang
aku ni tak penah naik kapai terobang masa kecik2 nun..tgk org naik..cam best je
maklom la...bkn org senang kan..nk gi jalan mana la sgt
1st time naik pon masa nk gi sarawak..2005 kot ...tu pon gi sbb kena present paper..kira company support la..


2.1st time bersalin
24 dec 2006 ..melahirkan putera sulong ku
tiada pengalaman yg mengerikan sangat la..sbb aku emergency csect..sakit tu biasa la..ewahh


3.1st time gi oversea
hahaaa..tak penah gi oversea pon...plg luar negara pon adalah singapore ekekekke..

4.1st time dok jauh ngn family
dok jauh masa 1st time masuk asrama form 1..masa tu skolah kat perlis..

5.1st time menyedari diri ini gemok
aku terasa diri ini gemok baru 2 3bulan lepas ...ditambah pulak kata2 dari kawan2 yg tegur aku gemok menambahkan lagi perisa ..sebelum kawen aku kering ok..berat pon 48 gitu jer..pas kawen 49kg..pas bersalin turun ke 50kg...pas tu naik ke 53kg..masa ni la aku rasa gemok


6.1st time keje
1st time keje masa pas spm..masa tu cuti 3 bulan kan..boring ja dok umah ..aku pi jadi minah kilang kt sg petani...kilang wat speaker...gaji ciput masa tu rm450 ja kot..kilang kat kedah..tapi aku gatai gak nk pi keje..cari experience konon..


7.1st time bercinta
ermmm ni cinta monyet ker cinta betul hehe..masa kat u dulu ada la jugak cinta monyet ..suka2 ngisi kehidupan remaja kampus konon..


8.1st time rasa diri cantek
ntah ler..tak penah lak rasa cantek..rasa cun ada lah hahahhahaha perasann

9.1st time masuk cinema
haa 1st time tgk wayang masa tu 2nd year kat u..mmg aku tak penah masuk wyg dulu..aku punya impression mcm masuk wyg ni jahat je..kwn2 aku ajak la try masuk..aku pon try la..cete petama tgk..senario the movie kot..tak igt lah tajuk apa..tapi senario la


10.1st time masuk wad spital
aku sgt takut ngn hospital..nak2 kalo gi tgk org sakit kat wad ke apa..takut tgk darah kat kain2 yg balut tu..
aku sendiri kena masuk wad masa bersalin aritu la..alhamdulillah aku tak penah kena sakit yg teruk smpai masuk wad la...

2 comments:

cendawanintim said...

mekasih jawab tag...

Ibu Emir said...

first time kite sedar kite ni gemuk.. errr pade kecik lagi.. sampai laa sekarang :) tak pernah pun orang kate i kurus .. hehe

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin