INI BARU WARNING....KALAU TERJADI....GILA AKU DIBUATNYA | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, March 23, 2010

INI BARU WARNING....KALAU TERJADI....GILA AKU DIBUATNYA

mula2 sekali tengok gambar budak bertuah ni dulu (selalu sebut budak bertuah kalau dia buat something yg mengharukan keadaan~contoh bg tumpah air ..budak bertuah niiiiii..ha gitu la nadanya,org tua2 tak nak sebut perkataan tak elok kat anak kan)


kalau benda tu nak jadi..selalunya yg luar biasa dari biasa perbuatan tu la yg jadikan sesuatu tu kan
contoh:selalu dia boleh jer naik tangga...tiba2 lak aritu jatuh tergolek .mungkin cara dia naik tu lain dari yg selalu dia buat kan

ok ..mcm tu gak kes baru2 ni....memang salah aku..sebab terlalu percaya pada anak..
sebab selalu dia ikut cakap tapi hari tu..tidak

selalu aku carpool kan...kalau tumpang kete org..aku ngn aiman dok blkg...pastu kalau nak turun dari kereta utk lintas ke seberang jalan ..aku pegang tangan dia turun

kalau aku duduk depan(kes 2 org jer ..takkan aku nk jadi mem kat blkg lak)..dia srg2 kat belakang..kalau turun..aku turun dulu..then bukak pintu pegang tangan dia..ok tu..selalu yg dipraktiskan..dia dengar cakap tunggu aku pegang tgn turun

pada suatu hari ...
seperti biasa..hari tu aku berdua jer..maka aku duduk depan la..pastu dah sampai..aku turun dulu..tetapi dgn tiba2..dia terus bukak pintu sebelah kanan ...dan turun!!!
nasib baik aku sempat lari pusing tarik pegang tangan dia...kira masa tu dia tgh nak tutup pintu kete tu
buleh bayangkan tak..kalau dia bukak dan terus lari ke jalan..masa tu lampu hijau...kereta menderu2..motor laju2...
memang berderau darah aku ni...lepas tu dia boleh dok buat menggeletis tak nak dipegang2 tangan dia...jadi drama kat jalan dah masa tu...

memang tak leh bayangkan seterusnya....kalau sesaat aku tak sempat pegang tangan dia

menangis tak berlagu..trauma seumur hidup..gila barangkali



pengasuh dia pon tak leh tido dok teringat aku cerita tu..dia pon tak leh bayangkan..meraung dia kata kalau terjadi

ya..ini mungkin baru amaran bagi aku
1.kereta tu mmg tak set child lock
2.lepas ni melintas..derang akan u-turn utk drop kan aku ngn aiman

sebab selalu2...tak sangka haritu dia nak begitu
budak tak boleh disalahkan...aku yg bersalah

11 comments:

din said...

akak pulak arini Anis bila pgasuh (abah wan) nk ambik dia tiba2 dia nangis nak ikut akak.. muka mcm takut2 je....ish xsedap ati ni..xbt kheja x aman. :-(

my little family said...

akak pulak arini Anis bila pgasuh (abah wan) nk ambik dia tiba2 dia nangis nak ikut akak.. muka mcm takut2 je....ish xsedap ati ni..xbt kheja x aman. :-(

JMR said...

ttingat zaman budak2 luh yg hampir tereksiden..heheh

Joe said...

menakutkan kalau pk ...

mazzuana said...

Ana, keta aku ngan keta hubby memang sentiasa child lock. Bahaya. Adam penah bukak pintu keta masa aku berenti traffic light merah. Sib baik atok dia pantas tarik balik pintu tu, since then aku child lock saja pintu belakang.

noorulaz said...

K.Ana, anda telah ditag! Sila ke blog saya ye..

Em's Family said...

Ana, tak pe lah next time mintak izin kat orang kate kene duduk belakang, sebab budak kecik ni terlepas sesaat je macam2 boleh jadi

rynas said...

mmg betul bdk2 mmg kena sentiasa beringat. lepa kejap jer mcm2 hal jadi..sebab itu ler anak saya, tak ajar dorang buka pintu sendiri. sampai skang ni yg kakak tu nak keluar saya ler bukakan..

genny da bomb said...

aku pun penah kat alamanda..ni mmg ada keta tetiba anak aku lari lintas jalan tak tengok kiri kanan..nasib baik keta tu mmg tgh slow sbb kat tempat parking...berderau aku..nasib baik la org tu brek..tapi aku sepuk anak aku..sbb dia gatai tak bagi pegang tangan dia..hmm..spjg hari aku marah dia teriak2 hoho..

Saliza said...

ana, aku punya pengalaman bukan sebab lintas jalan..tapi haikal nyaris nak hilang kat sogo..
aku pi tukaq lampin hakim, haikal dok ngan ayah dia..pastuh camna tah bleh terlepas dari pandangan ayah dia...berderau darah aku dgq w/pun masa aku pi kat depa tuh haikal dah ada dia...
kalau jadi apa2 nangis ayer mata darah pun x leh jumpa balik kan...trauma betul aku sbb anak2 ni lasak sgt sampai x terjaga...

kirana said...

k.ayu,
kan kadang2 tu yg pelik sikit kelakuan dah risau2

jmr,
nakal la tu :P

joe,
mmg joe wehhh..dah la dok baca kes eksiden mcm2...pastu dok bayang2 la kalau aku terlepas tu...fobia rasa

mazz,
huh bahaya tuuuu...sib baik la kan..

nurul,
aduhhhhhhh awk ni!

mira,
segan la pulak kan..tp tak per..derang kata nk uturn jer pasni..

rynas,
tak ajar bukak..depa explore sdiri..lock unlock cermin semua ..

geni,
hahha aku pon marah gak la pastu..dah kite derau darah ngn ketaq semua ni...

sal,
huhuhu dah kat sogo kes budak hilang tu kan...ish aku mmg serik skrg ni nak pi mall shopping2 mmg tak la..kalau bwk depa setakat window shopping ja..

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin