MENDECO BILIK ANAK PULAK | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, March 4, 2010

MENDECO BILIK ANAK PULAK

wah minggu ni entri decor2 aja kan..sila bagi laluan kat saya naaa...
tgh ada mood ni

kite bagi kredit kat tukang pasang segala2nya



sebenarnya bilik ni jadik bilik mainan jer..sbb katil seme tak beli lagik
dah berapa kali kemass ..kemas selerak kemas selerak
barang2 deco ,dah beli lama...trip ke ikea tahun lepas kot..tapi gantung2 sebab konon nk tunggu mengecat dulu bilik


kat sini nnt bakal ditempatkan katil


langsir dari BAAGUS curtain ..ready made ...murah jugak berbanding aku tempah,
mula tu aku nk beli kain jer kat situ nak tempah langsir biasa tu...tapi kira2 kos kain dah lebih dari beli ready made ni..aku nak corak kartun..mmg comel laaa...tapi sebab takder yg readymade..amik jer dot2 ni..ada hijau tu kira ok la

ni dah sekali ngn rail...balik just drill jer..kalau ada rail lama utk langsir biasa tu..buleh guna double bracket tuk letak rail kedua ni..



jgn risau bucu meja tajam tu yer...nnt tengok gambar bawah


tempat storage...
dinding plan nak cat color hijau epal nippon mcm entri cat dulu2 ni....
atau pon mix hijau+purple... kira unisex color lah..




utk penjimatan ..haha kedekut..mula tu aku nk beli meja kayu merah..mmg bucu dia sesuai utk budak lah...tapi rege mahai pulak rm110 ..
pastu aku amik jer lackside table ni ..rm35 jer..pastu beli la 'jari merah' tu letak..rm18/8pcs..
ha kan dah jimat tu



kereta comei ni asben beli nak letak kat opis dia...tapi aku dah merampas letak kat bilik anak..sila beli lain utk opis naaaaa


tu jer decor fasa 1 ...fasa 2 ialah mengecat,membeli katil ,almari ...tgk la mana dulu
kalau tak sempat fasa 2..akan dibawak ke fasa 3 :)

8 comments:

Diarihatiku1976 said...

dlm byk-byk ni berkenan plak kat alas kaki keter tu.. nak gak.. beli kat mana yekk..

lady zaini said...

hehe..berkenan jugak kat alas kaki tuh..cute~ kesian encik asben, keter kena rampas :P

kirana said...

k.ina,
ikeaa la ..mana lagik hehe..rm15 jer

lady z,
hehe comei kan...nak letak kat opis mmg tak sesuaiii

NaZa said...

bile la umah aku nak siap.. xsabo gak nak mendeko.. ekek.. sebenarnya xsabar nk pindah dari umah yg penuh ngn barang ni.. umah kocik kan. huhuh

kirana said...

naza,
sabau2..pasni tiap2 bulan beli barang deco umah ajer

Irenelim said...

Wah... cantik nya keter Ferarri!

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ NOR ♥✿Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ said...

Salam,

blogwalking... cantik u hias blk anak .... yg meja kaler merah tu i beli kaler hitam... x t'fikir plak nak wat meja utk anak ... yg 'jari merah' tu u beli kt ikea jgk ke?

ana-kirana said...

salam nor,
hihi jgn tertipu..tu dlm gambar jer kemas gitu...realitinya sepahhhhhh

aaa jari merah tu beli kat ikea gak

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin