DECOR BULAN INI | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, March 1, 2010

DECOR BULAN INI

tajuk macam2 tiap2 bulan jer buat decor :P
bab2 mendrill ni..sib baik la en ali tak byk rungut..
dia tukang drill...aku assistant..tu pon aku penat mcm aku yg drill haha

pada mulanya...hampir2 tak leh nak gantung dah frame ni..
kes carik drill tak jumpa..aku simpan dalam stor jer..tp carik tak jmpa tu..
padahal bukan dok sembunyi2 pon...punya la syaitan nak tutup mata aku hihii salahkan syaitan lak..padahal sendiri yg rabun tak pakai lens


tukang drill saya :)
tengok jam dia mula kerja (sebenarnya nak suruh tengok jam baru saya tu :p)
jam tu bukan dari ikea naaaa...aku suka sgt nombor2 dia tu..ni kalau mak aku tak nampak gak nombor tak tau lah ..besaq gila dah tu


mula tu dia dah buat lubang 2 ..pastu bila gantung ,jarak tak memenuhi piawai aku..
kena la buat lagik..sib baikkkk dia tak banyak bunyi ...

konsep deco kali ni ialah memenuhi ruang dinding yg kosong..bila tengok bosan giler

pandangan depan..tema gambar pantai/ombak dan kerang..saya kan suka pantai


pandangan tepi...lihat jam 12 dia siap kerja..
tapi ada kerja lagik kat bilik atas nun


decor kedua...

pasu ni dialihkan ke sebelah sini..sebab duduk sebelah sana tak nampak keindahan pasu terlindung dgn sofa..en ali la bg pendapat dia..ok..dia kena usung ke sini..takkan aku nak angkat berat2 tu


kali ni ranting dah penuh..beli satu ikat jer RM49(saya tak tau murah ke mahai yer..mungkin kat nilai ada kot..tapi saya malas)..

ranting kayu yg dulu dialihkan ke sudut meja makan ..

13 comments:

my little family said...

Ana, akak pun dlm proses nk deco nih.. xsabar2 rsnya nk tunggu cuti ni..nk p survey barang..kekekeke

Diarihatiku1976 said...

wahh.. bestnya aktiviti mendecor ni... ni yg semangat deco datang kembali kat saya ni sis.. ahahkss

:: imanja :: said...

wall tuh kaler aper eh?...cam sheeweeet sgt...

Diyanazman said...

cantik frame2 tu... :)

cikda said...

aku pun xsabar nak mendeco rumah aku
bila la nak siap renovate tu..

PuteriSatu said...

nak tiru..nak tiru...boleh..??? hiks.. tapi akak cam kenan lak ngan kaler cat kat dinding tu na... coklat milo ek...cedap..hiks...

Siti Mazzuana said...

aku nak beli ranting tu tapi nanti adam buat pedang macam dia buat ranting kat umah mak aku...huhuhu...

NaZa said...

aku pun macam xyakin je nk menjadikan ranting2 tu sebagai hiasan.. abih dipatah-patahkan rasanya oleh hero kt umah tu..

Jaja said...

salam kenal =)
cantik la vase putih tu..beli kat mana ye n berapa harga? boleh share x?
thanks =)

kirana said...

k.ayu,
sevey beli terus kak ehhe..


diarihatiku,
hehhe ikut angin gak kite pon...
kdg tu beli dok peram tak pasang2

sue,
ermm color mcm coklat cair gitu ..

diana,
hehe tq..sbb tu kite beli ..dah tau ikea nya frame lama2 nnt merekah..tp nk gak beli

aida,
oo tgh reno ek skrg..pelan2..duduk nnt deco sikit2

k.puteri,
ahaha silakan ..
cat tu coklat cair kot..adik kite kata mcm ais krim masa mula2 cat dulu

mazz,
hehe ko warning awal2 kat dia...
aiman tak dak amik main..ada la sekali dlu..tp dia simpan balik la..

naza,
awal2 ja kot..nnt depa boring la..mcm gak tangga tu..2 3 hari tu dok main tangga..lama2 tak heran dah

jaja,
hai salam kenalan...
pasu tu beli kat macy warehouse sale
harga rm50 kot masa tu ..ada 2 bijik ja masa sale tu

Pelangi said...

hmm..aku suka part jam dgn frame tu..cantik..

kirana said...

najwa,
pokok ranting aku tak suka ka hehehhe...
nak paksa suh suka gak tu

Irenelim said...

Cantiknya jam, cantiknya ranting, cantiknya frame frame itu... :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin