BILIK DAH CAT..LANGSIR DAH TEMPAH | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, October 25, 2010

BILIK DAH CAT..LANGSIR DAH TEMPAH

berjaya jugak akhirnya ...walaupon jenuh dok berebut color..masing2 tak nak ngalah...last2 amik color lain ...
sabtu pagi2 bersemangat pegi kedai song heng kat s2 tu...best kat situ semua ada...hardware ,bilik mandi ,dapur ,mcm2 la pendek kata
sebelum tu asben gi mintak katalog cat..dah decide dah kat umah
pegi kedai..ubah lak code color


pada awalnya dalam keadaan tenang begini...boleh la kami pilih2 color

kemudian dia dah mulaaaaaaaaaaaa...


kami amik cat nippon gak..tapi jenis Q-GLO ..sebab nak amik yg murah2 jer...
tahun2 depan mungkin rajin nak tukar cat lagik..
5 liter -rm79
1 leter -rm29

bilik sebelum...pucat jer kannnnn

color2 yg aku suka..tapi asben tak nak..sedih tau..
aku ckp kat dia..
"cuba abg kata gini..ikut suka lah...asalkan bahagia"
kan sonok tu..ni nak kena berebut gak tu
pastu aku ckp gak..tak kira...tahun depan nk cat living color gini gak..
haha tgk thn depan bertukar ke tak..

bilik..selepas..belum ada hehe..tunggu ler proper sket kot...

hari ahad..aku gi jakel jer ..sbb ada masa skejap sementara anak tido..asben jaga anak
gi ler tingkat bawah tu..mmg ler tak lawa sgt corak2nya...aku tny ..
"tkt atas ada lagi?"
"tingkat atas..yg mahal kak"
amboi2...mentang2 aku pakai selipar jer...igt mcm aku tak da duit ka
tak boleh ker ko sebut
"kat atas ada byk pilihan lagik kak..leh naik tgk"

rm25/meter
aku carik konsep itam putih
ni tingkat 2..
pastu aku tny lagik
atas ada lagik
"atas eksklusif punya"
ermmmmn mmg tak mengalukan langsung
aku kata "tak per..sy nak naik tgk jugak:"
mmg lampu pon tka pasang..ekon pon tarak..
aku round2 la dlm kepanasan kat situ
pastu aku tanya kos semua utk kain kat bawah ni

rm47/meter


dia turun nak amik pita ukur..sampai kesudah tak naik2..aku ler dok tercangok kat atas..pastu aku turun..baru kalut2 buat2 lari nak naik
padahal kat bawah tu bukan ada customer..4 org staf pmpn dok berkumpul jaga

aku suruh gak la kira utk 2 harga kat atas tu
lepas kira aku cakap nak gi kedai sebelah..tgk harga

masuk MK curtain..
lagik best..byk pilihan utk range rm15-rm20/m.
so aku amik kat situ jer ..kira2 tempah situ terus..jahit yg biasa free
cuma terkilan ..upah langsir roman blind mahai ...kain nya sket jer..upah yg mahai huhuuu

lagik 2minggu siap!

10 comments:

Puteri Satu said...

tak sabar nak tengook... hiks..

Najwa said...

Nagoya kain curtain cantik2 gak..murah pun murah..ni hang wat untuk umah skrng ke?

genny da bomb said...

wah wahhh...sudah datang itu mood ekk..mana hasilnya ni hehehe

my little family said...

dapat durian runtuh ka ni? kekekeke

ana-kirana said...

k.puteri,
biasa jer kakkk...

najwa,
aaa..umah skrg ler..langsir yg ada aritu dah bwk ke tuuuuutt hehe
aku pegi yg dkat umah ja...nak gi tmpat2 lain tak sempat

geni,
haha ..biasa ja geni oooiii

k.ayu,
pokok durian pon tak de :P

SUZIE APAI said...

aduyai..aku klu g shoping brg2 umh sgt la huru hara tiap kali bwk anak..

hasilnyer bila????? tak sabor nk tgk ni..tukar2 idea..

riz said...

wah bestnya asbenmu rajin mengecat!curtain roman blind mmg mahal...
habis deco ltk gambo k!

ana-kirana said...

suzie,
hahaha buat2 malu nak tunjuk :p
tgk la nnt kalau dah siap langsir

riz,
rajin tak rajin kena paksa :P hihihi

Em's Family said...

tak sabar nak tengok macam mane rupe!!

ana-kirana said...

mira,
hahahhah jgn tekejut udah lerrrrr :P ..kami pon mcm tak caya amik color tu

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin