TANDA2 PENUAAN KERETA ku | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, October 8, 2010

TANDA2 PENUAAN KERETA ku

nampak gaya kancil aku tu dah tua
mmg la kot dah tua...dok sakit jer skrg ni...
bulan ni saja dok menghabiskan duit rm700

minggu lepas
motor kipas radiator rosak-rm200
bateri-rm180

arini..drive shaft satu lagik lak kena tukar..rm300 kot rege..tak igt dah rege dulu...huwaaaaaaaaaaaa

dan2 tu aku rasa nak oder myvi magenta sebijik!comei lak tgk kat jalan color tu
tapi kalau amik color tu..tobat asben
geli nak bawka pulak...jambu sangat

haishhhh..jiwa kacau sungguh
baru jer dok wat kira2...pas abih bayar kete..leh la tabungan banyak sket..
leh la aku pecen keja awal ..atau pon berenti keja sendiri jer
kalau ada komitmen hutang baru ni....paham2 jer la...


gambar pagi tadi..tengah tunggu geng car pool

aiman..nak keta baru tak?hihiih

dah tayang lom tudung 2 tone ni?hiks gedik

10 comments:

investandtravel said...

Ala angkat je mata belalang sebijik.
Kalau tak pun CT (Honda City).

Anyway kancil and perdana agak sensitif sedikit system cooling dia. Since kipas dah problem, baik ganti hos air. Kancil and perdana has 3 hos. Yang atas kita senang nampak tapi yang dua kat bawah kalau problem memang masak. Silap-silap boleh kena tukaq enjin.

Ealyie said...

shanteksss tudom?? ;)

AyunasiA said...

mmg cun ar myvi magenta. ambik la ambik la...

Chik Na said...

akak pun tahun ni da beribu habis tuk kete.. masuk je tahun ke-5 dan ke atas nih..macam macam kete tukar..absorber la, aorcondnya part la, timing belt la dan macam macam lg..hu hu hu

SUZIE APAI said...

btul la...senak perut bila nk kena tambah utang....

huhuhuuuuuuu.........

tp klu dh berhabis repair jer, tak slh angkat baruuuuuuuuuu!!!

Diarihatiku1976 said...

lorr.. sqmalah kita.. keter kancil saya pun bateri dah kong

Najwa said...

haa apa lg..tu tanda kena tukaq keta baru..hehehe

bie said...

angkat mpv trus lah ...kete sedan dh ada hiks

rynas said...

ana kancil saya pakai dekat 10 tahun jugaklah pastu dah tak tahan dah banyak sangat pakai duit tukar itu ini. lastnya beli kete lain. kete ni sampai 5 tahun jer jangka hayatnya...lebih pd tu mulalah macam2 hal..
angkat jer sebiji..hehheheh tak payah pening2 nak ganti spare part

ana-kirana said...

emrul,
uhuk!ni yg nak tukar terus ni ahhahaha
City dah ada..tu igt nak amik 2nd car yg kecik2 ja

ealyie,
ehe....beli2 murah jer tu

ayunasia,
tak lagik kot..ujung2 tahun ni..dgr2 thn depan ada myvi baru

chikna,
tu la kan..usia takat 5 thn jer leh perform heheh
malas nak tambah hutang nk beli keta lain

suzie,
kite kasi warning dulu...kalau kali ke 3 buat hal..harusssssss!

k.ina,
bateri kong tak pe..mmg lazim tu

najwa,
uhuk!baru nk rileks2 tak mau byar utang

bie,
amboi2 diaaaaa....esok kak ana pi angkat sebijik :P

ct,
10 thn...lama tuuuuuuuuu
tgk la..thn depan la kot utk pertimabangan..igt nak rest tanpa hutang 3 thn

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin