SINDROM M MELANDA DIRIKU | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, October 29, 2010

SINDROM M MELANDA DIRIKU

sekarang ni tak de mood nak update blog....bosan kot...bosan dgn dunia blogging :P
kalau tak update..en suami lak yg dok tny "tak update blog arini?"
harini aiman tak kesekolah..dia demam....duduk ngn pengasuh..
sejak akhir2 ni dia malas nak ke sekolah...sbb tu
 dia suka nak tinggal rumah pengasuh..tak yah gi sekolah
kejap dia kata sekolah cuti..sekolah tutup..cikgu takde..kawan takde...cikgu garang..cikgu marah dia..
ada jerrrrr alasan dia

sebenarnya aku risau dia demam...semalam masa amik kat tadika baru demam..
tiba2 demam..batuk tidak..selesema tidak..takut denggi aja..mintak simpanggggggg
anak sehat hati tenang...bahagia..
anak tak sehat..mmg tak tenang..
tu namanya rezki..sehat tu rezki...tenang tu rezki..bukan wang hartabenda jer rezki
aiman mmg manja ngn anak2 pengasuh...dia suka naik motor..mmg bahaya tgk gambar ni kan..derang round2 kat kawasan perumahan ni jer..
smlm pengasuh kata "ko jgn kecik ati naaa..aiman nak tinggal sini"
"tak de la kak...dia balik umah..dia nak tido celah saya jugak"
"tak kurang aih kasih syg dia"
sbb setengah org tak suka anak rapat ngn org lain...mcm kes dia jaga sebelum ni..
mmg mak dia tak bagi pegi jalan ker..tinggal tido malam ker

pada aku...tak luak pon ..

 
ini petang minggu lepas..aiman tak der masa ni ikut pengasuh balik kampung kat batu pahat
bertiga2-an la kami
"bang..aiman kena culik arini "
asben jahat sket "laaa asal tak culik ngn aisya sekali" ?
tak der chance la dia nak layan wayang :P

rendah jugak aku rupanya
dok perasan tinggi selama ni...


akhirnya berjaya gak udate :)

6 comments:

chugie said...

huhu..bahaya tu sindrom M.. jgn di biasakan!

bestnye hubby rajin layan blog awk.

genny da bomb said...

smlm hon2 aku ye..hihihi..aku tgh bersantai2 je bawak keta tetiba ada org hon..kekekekek

riz said...

ana,aku tgh sakit blkg dok membuat mural...rht jap,singgah blog hang!nanti if dtg jb,jgn lupa singgah umh...

SUZIE APAI said...

eleh..btul ke ko bohsan update blog? mcm tak caya jerrr..hiksss..

aku suka ank aku rapat ngan pengasuh dia...safety ckit rasa..hahha

mamawana said...

Salam ziarah.....

ana-kirana said...

chugie,
tu la...harap2 tak lama

geni,
hahah bila lagik aku nk hon hang..sellau hang dok bg lampu kat aku

riz,
inyaallah...18 dec aku turun desaru :)

suzie,
sila percayaaaaaaaaaaaa


mamawana,
hai..singgah2 selalu :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin