ISTERI SANGGUP BUAT APA SAJA..TAPI SUAMI TETAP GOYAH | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, October 22, 2010

ISTERI SANGGUP BUAT APA SAJA..TAPI SUAMI TETAP GOYAH

Semalam dlm kereta ..berbual2 dgn kawan ….pasal penama2 ni..
KWSP datang opis dia utk update penama semua tu…dalam derang dok isi2 nama tu..
Terpacul la mulut dari sorang laki ni
“korang ni….tak letak pon kan nama suami kat dlm tu..”
“tak sayang suami ker”
Jawab si wanita2 ni plak
“ermmm…ermmm..”
Pastu siap buat create tajuk utk emel berangkai “kenapa isteri2 tak letak nama suami sebagai penama”

Korang letak tak???haa haha haha
Aku dulu mmg letak nama mak jer…pastu tak igt dah ..dah update ke belum yg terkini
Aku mmg semua mak jer…masa bujang2 mula keja aku dah amik personal insurance..sbb aku pikir mak jugak..aku pikir kalau aku mati..sapa nak bg duit kat mak lagik..at least duit insurance tu leh mak buat sara kehidupan ..mak aku tak keja

Ok berbalik pasal penama ni…
Kawan aku pon kata la…ermmm takut sebab mcm2 cerita skrg ni kan…bukan masalah tak caya suami…tapiiiiiiiiiiii ..kenapa panjang tapi tu? Ehehehe
Aku pon sambung jawapan dia
“cakap jer ngn derang tu..org laki ni cepat goyah..indon goyang sket dah lupa bini kat umah..”
Sebab baru2 ni pon kawan aku bercerita…birasnya dicurangi suami dek tergila2kan indon kat tempat kerja …masa isteri tengah susah payah berpantang…dia buat hal..tak ke sakit hati ..
Dan byk la kes2 lain yg membuatkan kaum wanita ragu2 utk letak nama suami…

Suami mmg wajib letak nama isteri kan kan kan hehehehhe…pandai2 hukum sendiri

8 comments:

riz said...

yap...suami wajib ltk nama isteri sbg waris kalau tak jatuh kt baitulmal dan isteri hanya dpt 1/3 @ 1/4..x igt dah...

SUZIE APAI said...

letak ajer nama pewaris..yg ptg ado..nama mak ke, laki ke, ank2....janji letakkkkk...

senang tuk kendian ari...

Chik Na said...

chik na mmg dah make sure suami letak nama chik na sebagai penama kwsp... apa punya isterikan ... he he he. Sebenarnya bukannya apa..untuk memudahkan urusan dikemudian hari. Dan setahu dan sefaham chik na penama KWSP tu hanya dikira sebagai pemegang amanah je bagi kita org islam... segalanya perlu difaraidkan mengikut hukum melainkan ada wasiat menyatakan duit simpanan KWSP tu dihibahkan kepada isteri/ibubapa sebagai hadiah...

fara said...

aku letak semua..
laki aku ada...
ezral ada..
erin ada...
ikut percentage masing2....
kalo nak tambah lagi.. akan difikirkan nanti... tapi, aku dah masuk skim pencen. x le banyak sangat duit kwsp aku...

Najwa said...

aku letak dua2..nama mak dgn nama suami as penama..ambek la sorang sket

rynas said...

alah belum letak lagi penama...tapi kalau saya nak letak jer nama suami, pastu baru nama anak2.

mamawana said...

Baguih itu letak nama anak2 , nama bini. Pakcik saya umur 43 dah ngadap Illahi, nasib baik KWSP, insuran, rumah semua nama anak bini. Tahu2 ada bini kedua Indon umur 60 tahun ngaku berhak. Selamat makcik saya...

Heidi Shafiq said...

err.. no komen,,

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin