MENGASINGKAN TIDUR DGN ANAK | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, December 6, 2010

MENGASINGKAN TIDUR DGN ANAK

nak ikutkan hati...memang rasa berat jer nak tido asing ngn derang...tapi sampai bila?
kalau tak buat sekarang ..bila nak start?aiman dah nak masuk 4 tahun
lagik pulak dia dah besar ...dah pandai itu ini ..bahaya tido sekali :P

nak tunggu tido bilik derang ..katil utk derang tak beli lagik..,jadi kami bagi tido bilik ni dulu..
tepi2 bawah katil tu kami letak la tilam takut derang terjatuh ..masa mula2 jer aisya terjatuh ..sib baik atas tilam gak..lepas tu derang dah takde kejadian jatuh katil lagik

malam pertama....berjaya sampai pukul 4 pagi..bila terjaga masing2 lari berhimpit ngn mama bapak
dan malam2 seterusnya mcm tu la jugak

mula2 memang derang  nak tido berdua...bila terjaga tu..agaknya rasa takut ke apa tak tau lah
tapi tak per ..ni latihan utk derang..lama2 nnt biasa lah
bg chance mama bapak 'honeymoon' :P

pasang quilt cover set disney nak bagi mereka suka ngn tempat tido  ..(quilt baru tak de..hehe guna jer comforter set dulu yg lama)

selalu nak tido "bilik mama cantik tak" aiman tanya
"tak cantik..bilik mama tak der mickey,bilik aiman cantik..."
bilik ni tak de aircond...tu kipas letak sebelah lagik tu..kipas siling jauh dari katil...(salah planning masa tambah poin tu)


6 comments:

ila ramli said...

Aku plan nk asingkan tempat tido depa gak cuti sek ni tp...nak kena setelkan misi free diapers dulu...skrg balik kg, cuti dulu, bkn apa musin hujan, kalu TER....susah nak kering pulak kan?

zamnzara said...

sy pn kebetulan br jek ckp dgn hb nak asingkan tdo anak dara tu. dah 3 thn. plus, sy pregnant. katil size queen. mmg cam sempit jek rasa.

tp tu la, emotionally cam x ready jek. dulu dah pnh try. alih2 kita plak yg g tido dgn dia. hehe...

nurqaseh said...

susah la...asyik ikut sy je...dlm bilik ada katil besar dan katil bujang...ibu tido katil mana pon sanggup berimpit, apa lagi nak tido bilik lain...sudahnya ayah tido katil bujang..

Em's Family said...

kalau mickey, mak si emir pun boleh berebut ngan budak2 gak haha

Najwa said...

aiman ada teman-aisya..so senang sket nk asingkan blk..aku start transfer umar ke blk lain msa umo dia dlm 4 thn gak kot..before tu asingkan katil je dlu..

ana-kirana said...

ila,
tak pe..slow2..aiman pon baru jer 100% free diapers...dulu pi sekolah dia nak pakai ..skrg dah ok

zamnzara,
mmg mula2 rasa lain jer bila tak tido sekali..
lama2 ok ...tp skrg pon masih berhimpit gak kalau derang terjaga tu

nurqaseh,
saya masa nak tidokan derang tu..tido sama2 dlm bilik...pastu derang dah nenyak tido tu sy bangun,kalau tak tido sekali awal2..mmg taknak pon derang

mira,
haha mak budak sama naik gak ka hihihi

najwa,
aa leh la depa geng ..senang la jugak

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin