SAYA SUSAH HATI | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, June 30, 2009

SAYA SUSAH HATI

susah hati sebab aisya demam balik
haritu kan anta rumah nenek masa aku gi kursus..petang sabtu tu..dia dah mula badan panas
dok ingat dia demam kena tinggal ke apa kan..

tapi sampai arini tak baik lagik...makan ubat..ok..pas abih ubat..panas balik
semalam naik balik merah2 tu..dah bawak gi klinik...pengasuh takut denggi ke apa kan

doctor tu pon cam terkejut ..aik datang lagi hehe.kan minggu lepas aisya baru kena campak
pastu aku kata la..takut denggi sbb merah2 badan
doktor check..tekan2 tengok....belek tapak tangan..tapak kaki
dia kata aisya ni jenis demam naik ruam..

so disuruh sapu calamine ja
dan dia bagi ubat sumbat utk dos bayi sbb aku bgtau ubat minum tu kurang berkesan

pulak tu kali ni..aisya tak aktif..senyum pon taknak..risau lah aku..nak makan pon tak lalu
tapi asben beli gak sup ketam nak bg aisya dpt effect gak minum susu aku huhuhuhuhu

doktor pesan kalo 2-3 hari ni masih panas..suhu masih tinggi ..dia suruh dtg balik nak refer ke hospital..mungkin kena test air kencing..mungkin kencing kotor dia kata..sbb demam berulang
smlm suhu aisya 38

saya sgt risau.nak cuti tapi banyak benda nak kena submit esok dan minggu depan
harap2 tak ada apa.

18 comments:

Abang Long said...

Wahai Ummu Aiman. Sekadar cadangan berdasarkan pengalaman. Cuba berikan air kelapa muda. Tapi jangan diberikan isinya.

mama uzma said...

kesianya....
jaga2 kak..sekarang ni mcm2 penyakit...mmg merisaukan..
moga cepat sembuh ye syg...

genny da bomb said...

dah bape bulan dia ek??nk tumbuh gigi kot hehe..

tp aritu hang kata dia jenis senang naik ruam kan..hmm..mebi la kot dia jenis demam naik ruam ke apa ke..

bleh ke makan sup ketam tu???baby lagi kan..tak alergik ke?

Anonymous said...

Ikhtiarkan la dengan cara bagaimanapun & bertawakkallah.... semoga dengan ikhtiar tersebut, anda mendapat bantuan dariNya.

Abi Auni & Shakir.
Bandar Mantin Utama.

:: HUSNA :: said...

mmg risau kalo anak demam...

semoga aisya cepat sembuh dan kita semua dilindungi Allah dari perkara2 yang tidak elok...

genny da bomb said...

ana..kalo nk bagi air kelapa make sure jgn bg time dia makan ubat ye..just remind...

NaZa said...

sungguh riso bile anak demam... lagi2 kalu demam malam2... tido mmg xleh langsung. huhuh

dia demam rindu tu.. pastu sambung ke demam lain plak... semoga cepat sembuh

~~ciklinn~~ said...

alahai harap2 aisya ceapt sembuh yer,,, insyallah deamm biasa jer tu..tpai kalu tak kebah kena bawak sepital tau dorang cek darah......

Ibu Emir said...

harap2 aisya cepat sembuh yer. macam mane pun kalau nak confirm betul2 better jumpe paed.

cendawanintim said...

saya doakan aisya cepat sembuh dari demamnya..amin.

kirana said...

ABG LONG,
AA PENAH DGR PETUA TU..TP DOC KATA TAKUT BUDAK KEMBUNG LAK KALO BG AIR KELAPA

MAMA UZMA,
TU LA..BERMUSIM2 PENYAKIT SKRG NI

GENI,
ISSHH HANG NI...AKU LA YG MAKAN...TAKKAN NK BG AISYA KOT
MMG NAIK CAMPAK SKALI LAGI LAH


ANON,
INSYAALLAH..NI SHAIFUL KE NI..AWAT TUKAR IDENTITI LAK NI

HUSNA,
T.KASIH ATAS DOA HANG...AMIIINNNN

NAZA,
TU LA..NENEK DIA KATA DEMAM KENA TINGGAL..TP NI DAH NAIK CAMPAK BALIK

CIKLIN,
HARAP2 GITU LA..ARINI DAH TAK PANAS DAH..HARAP2 OK

IBU EMIR,
YUP..KALO 2 HARI TAK OK..TERUS KE HOSPITAL


CEND,
AMIINNN...ARINI AISYA DAH BAIK..

my little family said...

moga Aisya cepat sembuh..klu keadaan dia berlarutan, p klinik sekali lagi..tp klu dia demam takut nk dpt apa2 (kata org tu..)

p/s: aduhh..xde mood betul arini..rs nk dok saja je...boring la....padahal keja ada...

nasazfrog... said...

nuri skang tgh demam harini genab dia 7 bulan.. selsema,, batuk kahak semua ada.. bebudaj mmg mudah kena demam la ek,, risau kalau dia nangis jer tuh.. :)

kirana said...

MA,
AA ORG KATA DEMAM NK DPT UPAH..
SMLM GI SKALIK LAGIK KLINIK..
DOC KATA DEMAM VIRUS..
BUKAN DEMAM CAMPAK...


NASAZ,
YER LA ,.MASA KECIK2 NI LA KENA JAGA BETUL..SNG DAPAT SAKIT

atie said...

Lor demam ke aisya..moga cepat sembuh yer....rsaukan anak kecik demam

dr_wahida said...

Jangan susah hati sangat, bwak bertenang..usaha dan bertwakal..insyallah takde pape..baby kecik memang senang nak kene infection & demam sebb imunitinya masih low. saya suggest bagi je ubat demam cam biasa, ruam2 tu kadang2 sebb viral fever pon leh dapat ruam..dr suggest check urine kan?..elok lah sebb boleh jugak jadi urinari tract infection..takpe kkirana twakal..toksah pikir sangat apa org cakap..just monitor je die dulu & ikut nasihat dr..jdn bagi makanan yg bukan2 takut nanti dapat diarea lagi kesian kat baby tuh.

lady zaini said...

Siannya, harap-harap sihat cepat :)
Haritu kitorang anak-beranak demam juga. Tapi anaknya 2hari jer, maknyer yang 2 minggu :P

Moga Aisya sihat cepat.. Check temperature selalu :) Take care

kirana said...

K.ATIE,
AA..DAH OK..PINDAH KE ABG DIA PULAK..SIB BAIK SEHARI JER ABG DIA DEMAM

DR WAHIDA,
YA2 BETUL LA MCM DOC TU CKP ..DIA KATA DEMAM VIRUS..TU YG BULEH KUAR MCM CAMPAK TU..SY KATA TU CAMPAK ..DIA KATA BUKANNN..TU SBB VIRUS HEHE

LADY ZAINI,
LORRRRRR AWAT MAKNYA LAMA SGT DEMAM HEHEHE...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin