POTONG EPAL TAK SEMPAT KELIP MATA | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, June 2, 2009

POTONG EPAL TAK SEMPAT KELIP MATA

cehhh tajuk tak kalah...over kan..hehehe..tak caya ker..leh potong epal tak kelip mata..pejam mata pon bolehhhh
meh sini aku demo...kalo korang dah ada benda ni ..tak yah tengoklah
hehe sebab aku memang baru beli pon :)


1.basuh epal bersih2..sebab aku tak buang kulitnya
letak epal di tengah2 bulatan seperti dalam gambar


2.pastu terus tekan dengan kedua-dua belah tangan

ha kan dah siap..lapan lagi dia belah nya..sekali arung jer..terus hidang kat org hehehehe


meh kite cuba buah lai pulak


ni lagik senang...sebab lembut sket kan


haa siap...kalo buah besar lagi cantik lah


ok tu ja demo..
ni bawah ni aku buat puri epal utk aisya.
puri nasi dah bagi seminggu ..ok..tiada masalah sembelit..atau kulit sensitip
so minggu ni dia diperkenalkan dengan buah2 pulak


epal di rebus sehingga lembut


pastu blend saja sampai halus...



sedia utk disuap kan kepada aisya ..


yang lebih boleh simpan utk esoknya pulak..

ini puri buah lai..2 bijik ..leh stok utk 3 hari...selalu aku masak sebijik ja..
ni terlebih buat 2 bijik lak
ok tu jer kelas masakan bersama puan ana ...
yang simple2 berani la aku wat demo kat blog..cuba suruh buat nasi tomato ker nasi beriani ker
mau berpeluh aku

13 comments:

:: HUSNA :: said...

teruja aku tgk... hihi..
mn hg beli..
kalau blh kupas kulit sekali kn senang...
ngeh3

KV said...

wah, lps ni tetamu dtg terus hidang buah. Cepat dan mudah.

mama uzma said...

wahh..........
memang TERUJA..........
akak beli kat mana...??
senang la...nak cari gak nih...

Iena said...

sharing is caring...
jd, atas kesedaran itu, haruslah awk gitau mn beli bendalah pemotong yg hebat itu bersama harganya...
heeeee... amacam, ada berani?!

kirana said...

ehhehe korang mesti tak perasan kan.dlm entri ikea aku tu..ada la benda merah ni
jadi benda ini di beli di ikea lah..hehehe

rm4.90 rasanya..ke rm5.50..tak igt

:: HUSNA :: said...

ana hg ade utang tag ngan aku...
kalau rajin langsaikan ye..

http://husnafirdausadam.blogspot.com/2009/05/rutin-harian.html

Zawiyah said...

an apple a day keeps the doctors away. suap la kat aiman sama. bagi dia reduce tahap keaktifan dia tu sket..he he.

rynas said...

Fahim puree epal ..yekkks...dia kata macam sambil buat geli geleman. dia kalau pisang ngan lai suka ler..

wahh teruja aku tengok makin bertambh senang ler nampaknya

MommyDania said...

aduss...sedapnye buah lai tu. aisya, aunty nak sebekas blh?

mama uzma said...

Ooo di ikea ye...
akan ku cari nanti..hihi

shaifulsafar said...

alat sebegini berjaya membuatkan kita nampak lebih rajin dan teliti dimata org lain kan?......

NaZa said...

selalu nampak mendenye... tp xterfikir ank beli.. tp bile ko demo, terus rasa nak beli. hihih

kirana said...

HUSNA,
OK..NNT AKU AMIK TUGASAN,,SIMPAN DULU YER

K.ZAWIYAH,
HIHIH DIA MAKAN YG POTONG JER..

RYNAS,
AKU PISANG TAK SUKA NK BUAT SBB COLOR DIA TU CEPAT SGT TUKAR JADI HITAM

MOMYDANIA,
BUAH KALO DAH TERPOTONG MMG SEDAP JER NAK MKN..KALO DOK DLM PETI AIS..TAK TERUSIK

SHAIFUL,
NAMPAK RAJIN EK

NAZA,
PI BELI ..MURAH JO

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin