BONGKAKNYA BAWAK KETE.... | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, April 20, 2010

BONGKAKNYA BAWAK KETE....

sebelum terlupa...saja nak coretkan rasa pagi ni..
semalam masa balik keja...dah nak sampai rumah aku la...dah jalan kite biasa lalu hari2 kan..dah sah2 depan tu ada traffic light..jadi aku bawak la kelajuan sederhana..bukan slow pon..yer la..jap lagik nak kena brek nak berenti lampu merah jugak kan..

pastu ..ada la satu kete mewah ni...ikut rapat belakang..bila aku tak ketepi ke kiri..yer la..aku tak ketepi sebab kat traffic light jap gi aku nak ke kanan...dulu aku dok kiri aku belok kanan aku kena tahan polis kan..ni aku taknak la sejarah berulang..dah nak sampai sgt2 dah ngn trafic light ni....boleh dia potong aku amik lane kiri pastu cilok masuk depan aku balik...tapi leh nampak la cara dia bawak kete tu..mcm marah aku tak ketepi kan...dgn tekan minyak kuat giler tu...

yg aku nak gelak tu..tak sesaat pon potong dah kena stop lampu merah...dan2 tu aku pon berenti belakang dia...haha mcm nak bukak cermin gelak kuat2 jer...ko bawak laju konon ..last2 depan aku jugak ...
pastu aku mcm rapat gak ngn kete dia kan..dia jalan kedepan sikit tu...tak bagi aku rapat dia masa tgh tunggu lampu hijau tu..


bila dah jalan tu..dia bagi signal..masuk sri carcosa..oooooooo patut la bertambah berlagak lagik
dah bwk kete mewah..pastu stay carcosa....eksen la tu!
igt lah..bongkak2 ni tak lama...sekelip mata leh hilang kekayaan tu ....

2 comments:

my little family said...

apa ku kesah ? kan ana?..mati besok pun balut ngn kain kapan yg sama gak..xde guna sutera ponn.. (klu Islam ler..hehehe) pedas lak ayat hehe..

akak pun selalu jumpa spesis mcm tu..

shaifulsafar said...

tak pe la ana... sekurang2 nya jadi peringatan kat KITA-KITA yang bakal jadi orang kaya nanti... kan?

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin