YEAY2!KUNCI DAH DI TANGAAAAANNNNNNN.... | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, April 14, 2010

YEAY2!KUNCI DAH DI TANGAAAAANNNNNNN....

keterujaan kali ke dua berlaku!!
nak rasa macam mana excitednya dapat kunci rumah...beli rumah pastu rasa hehehehe

alhamdulillah...akhirnya dah settle urusan memiliki Tiara Studio Apt.
walaupun delay 2minggu..delay sebab kami..bukan sebab lawyer tak buat keja or apa..
sepatutnya kena full settlement 28 mac..tapi jumaat lepas..baru owner dapat cek dari bank..derang (dia dan lawyer dia) tak berkira tentang late interest pon...nasib baik jugak la

nnt aku nak rekemen kan lawyer kami yg sangat efektif bekerja..cepat
pastu senang sbb deal sendiri dgn dia..tak melalui kerani ke apa ker..
pastu dia advice lagik utk mintak pengurangan stamp duty 50%...
ish2..rugi tul ..dulu masa beli rumah ..lawyer aku tu tak da pon tanya, nak mintak pengurangan ke tak..rugi2.

korang bayangkan la...kalau korang beli rumah berharga 400k..stamp duty 1% dari harga rumah,kena bayar rm4k utk cukai..kalau dapat 50% off...dapat la 2k jimat leh beli lampu kipas apa2 la kan..


ko nak cete pasal kunci..apsal nak letak gambar ko pakai spec mata lalat ni??!
ni aku tgh drive nak gi amik kunci..hehehehe tak sabar punya pasal...




taraaaaaaa!dalam evelope tak bukak lagik..kite bg owner dia lah bukak dan rasmi yerrr
jumaat malam ni nak gi amik mak aku kat umah akak...so sabtu tu..kami ramai2 nak gi rasmi kan laaaa...bg mak rasmi dulu ...amik berkat restu mak kannnnnnn...cewahhhhh



tungguuuuuu iklan keluar yer!pastu jgn lupa cari i yer...

oops lupa..ni contact lawyer kami..kot2 la korang nak jual beli rumah nnt

MA MUTTALIB & ASSOC,ADVOCATES & SOLICITORS
lawyer : kak marina
03-77846307
hp : emel aku lah kalau nak..kang aku dedahkan tak privasi lak

11 comments:

NaZa said...

tahniah-tahniah... opismate diskaun 50% yek.. hihihih

my little family said...

tahniah...perlaburan yg bijak..leh blaja la dr Ana ni.... :-)

~tuah.rimbun~ said...

tahniah kirana...
kalau saya nk sewa, saya call direct to kira ek...

bila plak turn saya???

kirana said...

naza,
amboiii ko..maik weekday la..disc 45%

k.ayu,
hihi ala kak..sikit2 jer..

tuah,
hehe ..boleh2..
nnt sy bg tn bri manage

Diarihatiku1976 said...

tahniah...perlaburan yg bijak..

Pelangi said...

bole ler aku berwkwn di tiara lps ni..hehehe..50% discount eh ;p

Nay-MrsNurl said...

tahniah..

singgah blog nie =)

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

bestnya..
yana pun bila nak dpt kunci jgk ni..

kirana said...

Nay,
tq...singgah la selalu :)

yana,
oooo tgh kunci rumah gak ek..sabar2

Anonymous said...

salam,

nak tanya experience with this lawyer, ok ek kak? sbb saya direkemen oleh banker tuk buat urusan s&p & loan doc dgn kak marina.

kalu kerja dia ok & laju saya proceed je, sbb sy tgh kejar time tuk avoid delay rumah lelong :p

tq for your advise.

ana-kirana said...

anon,
ok mmg dia wat keja cepat..
pastu awk deal ngn dia terus ja sng..kak marina ni ok..ramah lak tu

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin