IDAM2KAN LA DULU......KENDIAN2 KITE BELI | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, April 8, 2010

IDAM2KAN LA DULU......KENDIAN2 KITE BELI

org "ado2" ni ..pi kedai tak yah survey2 dah..beli terus jer... >>>refer kpd kwn aku tu :P
aku ni yg dok masuk kedai tak beli2 lagik..maklum la....ayat yg kuarr dari mulut asben
"ish mahainya"
bgtau lagi apa2
"mahainyaaa"

"pagar rumah kwn awak tu cantik lah"
"kan abg....murah bang... rm1400 jer"
"ish mahainyaaaa"

errrrrrrrrrrk geram aku.semua menda mahai..
nak murah pi potong besi kayu buat sendiri
"tu kayu tiang tnb ada"


so masuk teman kawan beli pon ok lah..dapat gak kepuasan .cewahhhhh..tak dapat membeli pon tak pa

ini kedai perabot LAVINO kinrara
boleh tahan gak rege kedai ni...



chest drawer putih...alternative kepada IKEA



divider
yg senget coklat tu rasanya mcm rumah jiran depan umah aku hehe...dia bukak pintu jer aku dok usha tengok..

asben kata yg merah tu cantik


aku bgtau rege..mahai pulak kata dia..



divider lagi



merusi taman...cantik gak ni..rm 6++ kot..



sofa color pink..hee aku tak penah tgk sofa pink





sebenarnya kawan aku nak beli set tilam katil...so aku vote la katil bawah ni
sebabbbb...sedapppppp nyaaaa
bila sandar kat headboard tu pon sedappp tak yah letak bantal

tiba2 aku mengidamkan katil ni...huhuhu bestnya kalau asben approve
frame katil rm1999 ,tilam tak hengat berapa ribu..tabal gak la

kena bagi motivasi kat asben dulu..kenapa perlu melabur kat tilam lebih sket

1.masa seharian lebih banyak kat tempat tido..plg kurang 6-8 jam
2.beli tilam bukan beli tiap2 tahun..mau pakai 10tahun tak tukar2 ..
3.tilam yg baik..utk support tulang belakang..so tak sakit belakang..tido pon cukop..badan pon sehat..aku dah rasa masa bujang2 dulu, beli tilam murah2 jer..mmg melendut tengah2 tu...tido jer bangun mesti sakit belakang
4.apa salahnya..keja penat2 carik duit...balik dapat tempat tido yg best....

cukop lah 4 dulu..nanti aku bg motivasi lagik..cewahhhhhh
bila ntah nak belinya...nak tunggu cat bilik..tak cat2 lagik pon




dan ini feveret aku sejak dulu tak pernah berubah hati

ni kerusi leather...kerusi saja rm399 seketul


sekian sessi menjelajah kedai perabot
sekarang metrojaya warehouse sale kat bukit jalil...semalam sempat la terjah sekejap..boleh la tahan sale nya
sekarang ni banyak sgt warehouse kat area sini..habis duit cair..
sila2 la habiskan duit anda jugak

7 comments:

mama uzma said...

iena suka reka bentuk kusi kaler pink tu tp x nak la kaler pink..hehe tp rege semua x hingat..hehe..kumpul duit dulu..

:: iManja :: said...

tq ana. tgh nak cari divider ni...leh la gi skodeng kat sana...anyway yg merah tu cam cantik je...kita ada jumper sama camtu tp kaler putih...rege plak tk prasan...

:: Princess Violet :: said...

erm.. kat situ mmg best barang2 die...last year i pegi year end sale die..mmg berbaloi2.. kalau bli brang tu siap ade free gift plaks lagi...even big mirror kat rumah pun beli kat situ...surprisingly lepas usha kat banyak tempat ...kat situ cermin besar yg paling murah dan modern look.. i laikkk... selamat membeli belah ;)

kirana said...

mama uzma,
aaa survey2 dulu...ikut la selera masing2 kan hehehe...
kat sini leh tawar lagik tu rege dia tu..

sue,
yer la rasanya putih kat wescourt ke cavenzi ntah jual


princess violet,
t,kasih singgah sini..ehhe saya tak beli belah pon..teman kawan jer..saya ni survey tak habis2 hehe
tapi situ byk perabit best2 jugak..moden2

Irenelim said...

Sofa pink itu nampak match untuk butik saya lar... kalaulah saya nampak lebih awal sikit sebelum saya belim yang sudah terbeli itu...

Irenelim said...

Oh yeah, jemputlah datang melawat ke butik saya jika ada masa, dekat saja... ia terletak di Bandar Puteri saja... :)

kirana said...

irenelim,
oo ya ker...nnt2 boleh singgah kalau pegi umah kawan saya lagik..dekat ja tu..hehe bg diskaun ek nnt :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin