SEJARAH HANDPHONE KU | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, September 1, 2009

SEJARAH HANDPHONE KU

Henpon pertama ku masa kat utm dulu ni...semester brp beli tak igt.
masa tu model Ericsson yg flip2 tu...aku ngn ila amik color yg sama lak tu..beli pon sama2..kat skudai prade rasanya

Pastu pakai nokia 3310

Pastu ,henpon kedua Samsung flip gak..model tak igt..yg kecik molek..smart la
tp function tak byk...aku masa tu tengok paras rupa hehhehe
RM 700 kot ..beli masa keje kat KL,now dah jadi bahan menan anak aku..sbb rosak..ermmmmm brp kali antor kedai daaa

ketiga,motorola L6 ..ni hadiah dari en ali pas kawen rasanya...
sekarang masih wujud lagik..digunakan oleh beliau

keempat ,Samsung gak baru jer tukar tahun ni..asben dapat free...dia bagi aku pakai..dia pakai henpon lama tak per hehehe



Terkini..henpon merdeka dan merangkap henpon raya hhihihiihi

bangun2 tido...dia bgtau..eh handphone dah nak rosak.. (padahal casing jer tercabut)
"abg beli baru la...yg baru bg sy pakai"
"pastu amik yg ni ..hhehe"
"ermmmmm...separuh2 lah..." (bajet tu :P )

ooo ok ! separuh pon separuh la...janji aku dpt yg baru heheheheh
dia terus buat kajian di internet
spec aku nak..camera yg best..3MP ,pastu bwh rm800
senang sket nak amik gambar kan..malas nk usung lumix tu ..berat jer cewahhhhh
yg skrg ada camera..tp tak leh nk transfer..pulak tu gambar kecik ..hihi

asben aku lak wat kajian kat sini..compare antara c510 ngn 702..mmg nak amik cybershort sbb fokus utk kamera kan
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=2251&idPhone1=2640
pastu tgk lebih kurang jer specs..baik amik yg murah
yg ni baru jer launch bulan jan aritu..kira hangat2 lagi la..



pastu terus asben gi carik ..kat jusco...pastu gi tgk kat parkson..last2 amik kat sana lah
dpt murah sket jer ..lebih la sket dari bajet tu

sementara dia gi beli..aku tgh baca review ni..ada jugak baca opinion lain2...seme ada pro and kontra...so beli pakai guna baru tau
http://rmreview.com.my/sony-ericssons-c510-cheapest-3g-cyber-shot-32mp-mobile-phone-2009-best-selling-with-more-apps/


pastu dia bwk balik...aku merasmikan..hehehe kecian lak tengok asben kena pakai yg lama ..
tak per la..pengorbanan seorang suami :) ..TQ!

18 comments:

KV said...

hihi..suami sayang isteri tu. Tahniah dapat henfon raya.

genny da bomb said...

siot hang...laki kena korban pakai hp lama hihihihi..cam aku..laki aku yg sll tukar hp..aku ni pakai je la yang ada..janji leh call,msg,amik gambar sket hehehe..dh 3thn hp aku ni ha...hehhehe

ss said...

untung lah yerk... tong-tong. jimat duit bonus...

shahi said...

heheheh.....k. Shahi tak pernah beli phone baru.. hahahah... hubby yang beli... kali nie hubby beli yang murah giler pun dirembatnyer.. hehehhehe

NaZa said...

waa.. diam2 ada henpon baru yek.. ni hadiah merawat hati berduka lara ke? hihih

contactlens said...

conpom x lari umah dah....hihi..:P

my little family said...

untung tau bila dpt suami yg memahami nih.. :-)

MULAN said...

salam.. sayang isteri diberi-beri kan lah...

Abang Long said...

HP RAYA. Dapat sampul duit raya percuma tak ?

Tabib Haji Norjae said...

Suami berkorban untuk isteri ... bagus ! Tapi suami juga kena kuat semangat.

mama uzma said...

mmg untung dpt suami yg memahami MA...

kak...
kita beraya ngan fon baru lah kak...baju raya x dak lagi nih..

Zawiyah said...

sama la ngan akak..kalau beli hp baru..sure akak yg akan guna. hb amik hp lama akak..adakah kita kategori yg selfish?? ohh..tidaakkk

buzzybug said...

selama kita guna handphone, kite paling puas hati ngan sony ericson lah.

cikda said...

ana..
hihi ade hp raya plak tu..

bie said...

idup sony ekekekee,,,kamera dia mmg puas hati...yg 2Mp ni pun dh lawa...apatah lagi yg 3Mp tu huhu

kirana said...

kv,
haha siap tahniah tu hehee..org tu dpt iphone lagi sakan


geni,
hang baguih geni hehehehe...

shaiful,
hihhiih nak pau gak sket tu


k.shahi,
dia dulu dah beli yg mahai pastu rosak..last2 pakai hok lama2 udah ler

naza,
ni gula2 tak leh raya lama kat kedah


contaclens,
hihihih tektik tuuuu

kirana said...

k.ayu,
harap2 sentiasa memahami :)

mulan,
salam mulan,aa kan..kang muncung lak

abg long,
sampul duit raya taknak..duit raya nak lerr


tabib,
yerrrr ..dia hanya leh belek2 saja hihi kasik la pinjam kejap nnt

k.zawiyah,
ish mana ada selfishhhhh...hihii
mesti la kena bg isteri lebih.. :)

niza,
aaa baca review pom

aida,
adaaa..pasnih ada lagik utk raya hihii

bie,
aaa mmg puas hati...tu gmabar bawah tu kak ana terlupa bukak plastik lens..tu kabur2 sket hehehehe

nasazfrog... said...

fuhhhh ni yang buat jeles ni,,,,

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin