DAPUR DAH CANGGIH MANGGIH..... | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Tuesday, April 6, 2010

DAPUR DAH CANGGIH MANGGIH.....

...sila sambung ayat sendiri :)

"...kalau tak masak jugak tak tau laahhh.." cewahhh pandai aku kata kat org naaaa...
abih tuan rumah kena perli ..mcm la tuan blog ni rajin sgt masak :P

sebelum kite pi round tengok dapur tuan rumah...tengok2 dulu gambar2 yg ada ni


roman blind utk bilik anak perempuan..
utk menambah seri..aku rasa kalau cat pink cair..cantik jugak kot



bilik anak bujang



master bedroom

langsir kat bawah tak amik ...




walk-in wardrobe kat master bedroom
wardrobe ni bersambung ngn pintu bilik air..kira keluar bilik air..leh terus cari pakai baju dalam tu lah



dalam wardrobe..ada cermin besar side satu lagik..tak amik lak..susah nak amik sudut dlm ni




aa ada pon langsir ruan tamu...corak tak nampak lak galam gambar



roman blind kat dapur..
semua langsir dari BAAGUS curtain...cos rm5k kot lbh krg..satu rumah

tu dlm gambar semua pinggan cawan baru beli tu :P



daour mengerlip mengerlap


dah mcm showroom jadinya


pull put tray ..tu bekas tuperware tak buangh harga plastik semua ada lagik tu





diakhiri dgn gambar kaunter bar kat dining hall

kerusi merah hitam tu rm130


diakhiri dengan ucapan"rajin2 masak naaaaa"

15 comments:

bie said...

wah2....cantiknya dapur...bila nk test oven baru tu :-D

NaZa said...

pheewittt.. cantiknya dapur tuan rumah.. kat website myresepi.com banyak resipi bleh try utk mencuba oven baru tuan rumah. hihihi.. kitorang seme bleh je jadi food tester.. kehkehkeh

Adlina Husaini said...

wauweeee cantiknya dapur tu..mabeles btui..from ur entry nih ina buat conclusion nak umah cantik kena spend kat tirai2 and cat..

Tuan Umah said...

Tuan rumah tk berkesempatan lagi nk try dapur canggih manggih tu...sempat masak sup + goreng telur aje..kehkehkeh..

nnt lah yea..kena amik cuti tu nk cuba resepi2 ni..almaklum ler baru nk start hidup sendiri ni...

Weekend dok soping penuhkan brg umah nye..penat tu sopping...hehehe

mas said...

wah cantinya dapur tuan tanah.. oppss.. tuan umah..

tahniah.. kalu lah dapat dapur camtu.. ;)

nieda said...

seriously, cantik dapur tu..

Diarihatiku1976 said...

wah2....cantiknya dapur...seriously, cantik dapur tu...

Anonymous said...

cantiknya dapur...macam nie sayang nak memasak...takut kotor...

contactlens said...

err...cawan plastik tu praktikal dgunakan oleh budak2 dan org dewasa..kan???kan?? :P

rynas said...

kalau dapur cantik gitu nak masak pun jd malas kan..kalau saya ler. yerlah lepas tu nak kena kemas bagai..dah satu hal.

rynas said...

kalau dapur cantik gitu nak masak pun jd malas kan..kalau saya ler. yerlah lepas tu nak kena kemas bagai..dah satu hal.

Anonymous said...

tuan rumah: sape contractor kitchen cabinet tuh? mcm tau2 je kitorg pun plan nak buat walk in closet...=P

my little family said...

la..ingat gambar umah Ana td.. tp apa2 pun mmg cantik... brapa kos utk dapur tu? :-)

tuan umah said...

Contractor U-TEN Furniture Design. tokey melayu partner with chinese. Saya amik satu contractor utk buat satu umah..Senang kita tk penat. Ape2 tk puas hati kita cari kepala die aje..

Harge KC termasuk accessories RM15k. Hood n Hob + Oven dlm rm3k.

Number contractor : 0192714384 (Johari)

Irenelim said...

Wah, cantik betul!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin