BANYAKNYA ONAK DURI | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Thursday, August 19, 2010

BANYAKNYA ONAK DURI

semangat aku nak bakar membakar malam tadi...mati serta merta
balik keja petang semalam...terus bukak oven ..test loyang dulu...

tengok2..


tak leh tutup rapat pulak!loyang terbesar sikit!aduhhhhhhhh...leh bygkan mcm mana letihnya aku nak kena pi tukar beli lain uhuk!

satu2 barang tak cukop..
minyak sayuran tak beli...sbb dok igt sama ngn minyak biasa hehehe..sila gelak kat saya..
sampai geni kata "sapa dok beli myk masak selama ni?" uhuk! (laki den yg beli)

pastu dah alang2 pegi tukar loyang..lajak beli benda lain
beli benda nk kukus ..sbb ada pau dlm peti ais tu tak terkukus..sbb tak da periuk kukus


utk jimat belanja beli periuk kukus...aku beli benda alah lubang2 tu jer..nnt aku amik gambar tunjuk kat geni..sbb dia nak ajar aku buat kek kukus
semalam mereka ketawa kat aku sbb beli tepung segera huhuhuuhhuhu


lepas tu beli sekalik ngn sukatan2..sbb aku dok konfius bila resepi guna cawan2 ni aku tak tau cawan saiz mana..
aku ni mcm teknikal sgt la pulak....ok kalau kata..resepi suh bakar 30min utk saiz loyang AxB ,tp loyang aku kecik..CxD ..nak kena masak kurang ke tak..ha gitu la aku pikir hehee..padahal boleh jer test cucuk tgk kan.. :P
pastu harapan aku-harap2 oven masih hidup!
kalau tak aku hangkut oven built-in nnt kanggggggg cewahhh mcm duit ribu riban ja tu (ugutan tak sedar diri)
menjawab komen korang kat bawah tu "kek aku belum jadik lagik" hehhhe

1 comment:

genny da bomb said...

wei aku tak gelak aa..aku bg semangat apa..hihihi..aku cuma nk gelak time hg tatau minyak sayo tu ja hehehehe..

takpa2..nk berjaya mmg byk cabaran..kalo tak mencabar nnti tak ingat kekeke

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin