PENGALAMAN MENYEBERANG SG SARAWAK | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Friday, August 13, 2010

PENGALAMAN MENYEBERANG SG SARAWAK

"kite dah tak payah berenang lagik dah" >>cilok ayat sponsor metro

masa pegi 5 thn lepas..tak tau pon leh seberang ke sana ngn bot ni..masa tu tak sempat round sgt kot..lagik pulak dulu dok hilton..jauh sket ngn jeti nak ke kg seberang

seberang sg sarawak ada kg boyan,kg barok,kg gersik..foodcourt ada,kedai makan best pon ada...tp mahal sket la..tempat kek lapis yg popular pon ada..

bot penambang....skrg dah guna enjin dah..tp ada gak pakcik yg mendayung
aku bukan buleh tgk org tua2 dok buat keja ..rasa kasihan.


dlm bot ni leh la muat 10 kot..bergoyang2 kalau bangun ni...dapat la rasa mcm mana nelayan dok pegi laut ombak bergelora tu...ini dah gerak sket pon goyang..
tambang 50 sen jer...sekejap sangat seberang..tak sampai 3 min kot...tak puas lak rasa



blkg tu hotel margherita
kami selalu seberang utk gi jalan2 carik makan..waktu malam la..
siang jalan2 tgk kg sekitar..test merasa kek lapis sampai nak muntah kek sbb merasa kek kat tiap kedai

aritu aku dok kira2..brp income pakcik n..50sen ja kan tambang..rupa2nya..masuk dlm kosmo kot...huishh sehari rm100 tu...weekend rm200.....pakcik tu kata (dlm kosmo) ..dah gi mekah dah ngn duit bot ni...bagus kan...ke mekah dulu yg dituju



video
nak merasai menyeberang sg sarawak..?
seronok gak kalau sewa menyusuri sg srawak ni..aritu tak terpikir nak tny..lagipon...bukan byk masa nk huhuhahah kan :P
so pasnih..kot la korang nk pegi carik makan..ada satu restoran ,interior design mcm rumah kg ..dari luar pon nampak mcm rumah..situ tomyam sedaaaaaaaaaapppppppp!semangkuk rm10 ..rasa mahai pulak sbb mangkuk kecik

2 comments:

Najwa said...

overall, best x kalo nk cuti-cuti msia kt swak?

kirana said...

najwa,
hehe tak tau nak simpulkan..depends pada org..
hang tgk entri aku ni sonok ke tak sonok hehehheheh..

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin