BERPERANG TIAP KALI ANAK SAKIT | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, July 14, 2010

BERPERANG TIAP KALI ANAK SAKIT

anak sakit memang sgt2 menguji kesabaran ..
aku tak kisah jaga anak sakit....paling aku kisah dan sangat222222 aku tak sabar bila time nak bagi makan ubat...

Berperang!!

kepit kaki tangan kiri kanan ...
pastu bila dah dapat masuk mulut..diluahnya pulak...
aku pon dah nak naik hantu

adik yg kecik buleh gagah2 lagik....3ml bagi..2 ml la kot masuk
yg abang nya pulak 5ml bagi...ntah2 2ml pon tak sampai perut...
diluah nya..dimuntahkan..ketap gigi rapat2
mmg siksa gilerrrrr

bertambah siksa bila aku sorang2 jaga.....
semalam aku EL jaga mereka..dua2 sekali demam....aiman demam dari minggu lepas..dah susah makan ubat..mcm mana nak baiknyaa...
semalam aku cuti..dia dah baik..baik sendiri..aku tak bg makan ubat pon...dah sorang2 nak pegang mcm mana

adik buleh lagik aku kepit ngn kaki

asben ada kursus 2 hari 2malam ...huishhhhhhh ni lagik satu menguji kesabaran
time tu la anak sakit..
time tu la kena outstation
time tu la TEPON AKU MASUK AYAQ ( hehehe...bil tak gi bayar ..3 bulan tertunggak...rm1o0 jer pon hahaha..)

bahaya sungguh time2 gini tepon tak leh call out..dah gaya2 mcm pakai prepaid pulak..ni kes tertangguh nk gi bayar tak pegi bayar
pastu asben kena la call berapa jam sekali cek keadaan kami anak beranak..mana tau apa jadi kan

semalam gak beralku "hari ini dalam sejarah"...aku pegi klinik bawak 2 org anak sekalik
fuhhhhh..ni tekad ni ..
kena gak pegi..sbb nak tanya doktor..aiman perlu test darah ke tak..demam lebih 4 hari
doktor kata "ubat pon tak makannnnnn..mcm manaaaa.."

nasib baik la..kat klinik tak ramai org..lepas register..terus masuk jer..legaaa
tapi itu hari nasib baik hari keja..aku berani la try .
tapi sikit2 rasa mcm ibu tunggal huhuhhuu

sekarang aku bg ubat aisya letak dlm susu..smlm dah try 2 kali..dia berjaya minum tanpa rasa apa2 kot..

aku igt lagik...aku dulu kecik2 kalau demam tak yah gi klinik pon..beli Cortal (ubat kuning) tu makan..lagi pulak aku tak lalu ubat air ...

semalam tny doktor nak bg panadol kanak2 (aku tak penah tgk rupa lagi pon..main tny jer)..dia kata ok..tp utk aiman jer la..dos 250mg jer
ubat bijik2 gini derang suka sket


semalam mama jadi wanita besi

4 comments:

mazzuana said...

alhamdulillah anak aku takde problem nak makan ubat...siap jilat bibir lagi...huhuuhu...

FAM said...

gigih ko ana. aku aku nasib baik, demam sket lg dia mintak nk mkn ubat. xpe..get well kiddos!

Najwa said...

cam Aisya tu hg boh je ubat dlm susu dia..Aiman lak bg Panadol bdk2 tu..dh xpyh gelut2 lg dh..hehe..

kirana said...

mazz,
lega la hang...senang gitu tak perrrr

fam,
sonoknya lahaiii kalau depa mintak ubat ..

najwa,
aaa..dah doktor pon bg cadangan mcm tu..so aku letak la..aku tak letak sblm ni dok pikir takut kurang berkesan ker kan..dah campur air

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin