HOME NURSING SERVICES | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, July 14, 2010

HOME NURSING SERVICES

Hari tu belek2 iklan yg sampai kat rumah..
first time jumpa iklan ni...menarik jugak

terus aku sms tny harga
aku sebenarnya dok baca service bbsitting jer hehehe
derang punya service lebih kepada menjaga org sakit la

aku sms kul 11 mlm lebih kot..pastu ada org call
Doktor Norshila perkenalkan diri dia..ramahnyaaa dia berborak


pastu aku saja la tny harga utk 1 day jaga anak aku..hehe konon2 nak keluar mana2 sekejap ker
dia kata lebih kurang caj rm14/hour ..kalau jaga anak sakit rm20/hour
pastu tambah la kos minyak derang datang umah tu yg jaga tu staff nurse kalau anak sakit atau assistant kalau anak sehat biasa

ni kira hari..may be kalau amik bulanan murah sket la kot..tak tanya pulak
sapa2 yg berminat boleh la try contact..area bangi/seremban

kot la kan nak cari org jaga dalam pantang




antara perkhidmatan derang ada


Medical / Surgical cases

Administer medication / drugs
Tube insertion (Gastric tube, urinary catheter)
Wound care / dressing
general nursing
Diabetes counseling
Rehabilitation
General well being
Physiotherapy

Care of elderly, paralysed / bed ridden patient
Excercise
Feeding
Turning position
Suctioning


Care of mother

Episiotomy wound
Caesarean wound
Breast feeding techniques
Medical vital signs monitoring eg.
body temperature, blood pressure,
and pulse rate
Post natal diet
Post natal exercise
Body massage


Care of baby
Bathing
Care of umbilical cord
Promote successful breast feeding
Assessment jaundice baby*
Portable home phototherapy care*
Serum Bilirubin (SB) Blood taking*
Body massage

web rasmi mereka

3 comments:

n.a.j said...

uish..bagih ni..mungkin kalo kata tgh berpantang n sakit, tak dak org leh tlg jaga, bermanfaat jugak try contact depa nih...

Em's Family said...

takut jugak babe... orang datang rumah kite..

kirana said...

ain,
aa kalau2 terdesak sgt tu boleh la kot try

mira,
yer la..kena siasat jugak la company tu mana tau tak betul kan..skrg ni mcm2

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin