SEPARUH BERJAYA ... | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Monday, July 5, 2010

SEPARUH BERJAYA ...

akhirnya kan..aku tekad nak toilet train aiman kan...
akhirnyaaaaaaaaaaaaa...kini pasti..!

boleh la aku kategorikan separuh kejayaan ...
sebab kat rumah dah tak pakai pampers siang dan malam
cuma kat tadika aku masih pakaikan lagik..nnt nak bgtau cikgu dia...

sebenarnya bukan susah pon nak train ..hehe aku yg malas kan :P
bila dah tekad baru buat betul2..sebelum ni try sekali..terkucil terus pakaikan balik

kali ni..ada la terkucil sekali jer..lepas tu dah ok
cuma air besar jer dia terbabas....tapi semalam dah berjaya buang kat toilet bowl

mula2 tu..aiman nak pakai pampers gak..jenuh pujuk dia
ayat paling berkesan sampai ke arini
"aiman..dah tak boleh pakai pampers..nnt siput aiman berdarah"

dgn ayat tu..lepas je mandi ..dia akan ckp sdiri..taknak pakai pampers takut siput berdarah
lepas tu dah pandai bgtau nak gi toilet kencing..tapi aku kena teman..pastu puji2 dia sebab pandai kencing kat tandas...

setakat arini..malam belum terkandas atas tilam lagik la...
moral : kena tekad nak buat sesuatu...jgn separuh hati :P
jgn tiru mama aiman ni...hehehe

11 comments:

Mak Su said...

good luck to aiman :)

Diarihatiku1976 said...

hahaha..lawak... siput berdarah ekk. saya suka makan siput sedut.. teringat plak siput aiman... ahahksss

Em's Family said...

ape kene mengene dengan siput??? nak tegelak jugak sebab sekarnag ayat favorite emir is siput sedut!!

riz said...

tahniah pd mama Aiman..bleh ah jimat duit beli pampers..

my little family said...

Anis pun on off pakai pampers.. time tido atau klu nk keluar je pakaikan pampers..klu tak mmg tak pakai.. bila time nk kencing tu, melompat2 bgtau suh cepat bwk dia p toilet..kekekeke

ni nk train bgn pagi plak..nest yr dah nk kn htr ke skoll..

n.a.j said...

chaiyok!!

pelan2...lama2 dia pun akan rasa nak mau pakai pampers..

shahirina said...

tahniah.... hampir barjaya....usaha tangga kejayaan...

Nur Qaseh said...

camna nak buat...sy try,siang ok.. tp kekadang mlm tu basah gak tilam...huhu...kena beli tilam baru..

Nur Qaseh said...
This comment has been removed by the author.
rynas said...

tahniah untuk Ana..betul tu apa jer nak buat kena rajin dan tekad...baru menjadi

kirana said...

apsal komen kejap nampak kejap takda

maksu,
kat mama dia tak mau wish kerrr :p

mira,
siput tu aiman punya tuuttt la ehhee

riz,
duit bapak dia..tak beri efek bajet aku gak hehe :P

k.ayu,
aa train bfore tadika sng kot..mcm skrg..nak mintak cikgu dia bwk gi toilet..tp cikgu nk jaga ramai budak kan

ain,
aa kat umah mmg tak yah pakai dahh

nur,
ermmm rasanya kalau malam tu..jgn bg minum byk sgt..sebelum tido jgn bg susu dah..nk bagi minum..bg sejam 2 jam awal..pastu bwk gi kencing b4 tido..esok pagi..bgn terus bwk ke tandas

rynas,
aaa kena tekad dulu hahaha..sblm ni acuh tak acuh

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin