CUBAAN PERTAMA MEMASAK YG SAMPAI PELUH2 ... | CORETAN MAMA AIMAN & AISYA

Wednesday, July 28, 2010

CUBAAN PERTAMA MEMASAK YG SAMPAI PELUH2 ...

hahahah...ok tu semua tajuk over ok!


mentang2 aku suruh oder nak makan apa...dia bantai suruh buat yg amboiiiiiii..peluh ketiak cheq niiiii

masa ni tak tau nak masak apa..nak suruh dia beli bahan nak masak..so refer la buku nk makan apa..then gi beli barang2

buku ni baru ada 4..aku oder semua 16 set kecuali set kambing..tapi tak dapat2 lagik..byk habis kot

kot nnt bulan posa nak masak apa tak tau...boleh la refer kan...
tapi tu la..aku konfius sket..nak ikut yg ditulis atau gambar..sebab bahan2 yg tulis kadang2 tak sama yg ada dlm gambar...


ok...kalau rajin cuba teka aku masak apa?
2 jenis jer aku masak... hehe..tapi makkk aiiiiii...kul 4 baru makan nasik...ehhehee masak pon start kul 2

7 comments:

genny da bomb said...

ooo kak liza ni ek..hehe..aku amik resepi dia kat fpages dia ja..malas nk beli buku..mmg menu dia sedap2 la yg aku try..tp hg kena pandai ubah2 gak..sbb kdang2 ada yang takleh ikut betul2..hehehheeh..selamat mencobaaa

Iena said...

kakkkkkkk... manyak beli buku...
murah kah? kalo murah kite nk beli gak. kalo mahal, kit gugel > copy > paste kad word n buat buku sendiri jer... hehehhee

Ili said...

semangat nya siap refer buku.
ceq lagi la, dok kt dpur, dgn bb kat tgn, browse kt tenet recipe2 yg ceq nk masak. hahaha..sedap belakang cita..jnji ada ht nak masak.x gitu??? ;p

viruspadu said...

masak apa yang lama tu

sup tulang kah? :p

my little family said...

xpa Ana. pelan2 kayuh ..nanti dah terror mcm chef wan. :-)
try bt ayam papriks..senang & complete ngn sayur sekali kat dlm tu..
resepi google jek..

kirana said...

geni,
oooo ek kena ubah2 pulak ek hihi aku ikut la sebijik2...
aku kan over...mcm2 kerenah nak masak..heheh..nak tgk gambar la..apa la..

iena,
murah sket dari kat kedai tu...sket jerrrrrrrrr

lli,
ibu zaman skrg...IT dimana2 hehehe..senang kan...tiba2 tak tau ank tumis mana dulu..gogel :p

vp,
ahaha amboi vp..sup tulang ajer...tak penah seumur hidup try masak sup tulang algik ni...korang rajin kan masak

k.ayu,
ok..nnt sy coba...bulan2 depan :P

Fiena said...

ha.. aku pun slalu tgk ja kat fp dia.. malas nk beli2 buku
ekekeke

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin